Witam
Podpinam się pod temat podłączyłem wszystkie czujniki przód ,tył,przycisk ,brzęczyk przedni brakuje mi tylko tylnego brzęczyka (i tylko taki mam błąd na VAG-u) Moduł mam 4F0910283G ,zakodowałem 0200016 i nie wyswietla mi grafiki (restartowałem - MMI 3G) . Po włączeniu wstecznego jest długi sygnał i mruga przycisk .czy oprócz modułu muszę jeszcze coś kodować przedtem nie miałem parktronika. Czy może być uwalony moduł?
Pozdrawiam
Problem z parktronikiem
Problem z parktronikiem
Mody:
Bixenon + Led + samopoziomowanie + spryskiwacze
APS +
Tempomat
APS +
Tempomat
- darel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Ja nie masz z tyłu głośniczka to niestety cały system nie działa i objaw jest dokładnie taki jak opisałeś. To jest dość logiczne. Jeżeli cofasz i nic nie piszczy to ufając parktronikowi cofasz dalej no a ponieważ nie piszczy bo nie masz głośniczka uderzasz w przeszkodę. Właśnie dlatego przy braku głośniczka czy jego uszkodzeniu system nie działa i sygnalizuje błąd, żeby nie dochodziło do takich sytuacji. Po podłączeniu głośniczka powinno być ok ale niestety dojście do niego jest delikatnie mówiąc "nieergonomiczne".
A tak przy okazji: jak się dobrałeś do przedniego głośniczka? Mój zaczyna popiardywać tak jak ten z tyłu zanim padł i pewnie będę musiał niedługo wymienić.
A tak przy okazji: jak się dobrałeś do przedniego głośniczka? Mój zaczyna popiardywać tak jak ten z tyłu zanim padł i pewnie będę musiał niedługo wymienić.
Witam
Zakładałem cały parktronik sam .Przedni głośnik założyłem na tunelu koło nawiewów na nogi pod dolną osłoną od strony kierowcy.
Dzis wstawiłem głośniczek tylny i system działa ale tylko pika nie ma nadal grafiki .
W zielonym menu aktywowałem funkcje parktronika , ale nie mozna w nią wejść i zrobic żadnych ustawieĂą.
Pozdrawiam
Zakładałem cały parktronik sam .Przedni głośnik założyłem na tunelu koło nawiewów na nogi pod dolną osłoną od strony kierowcy.
Dzis wstawiłem głośniczek tylny i system działa ale tylko pika nie ma nadal grafiki .
W zielonym menu aktywowałem funkcje parktronika , ale nie mozna w nią wejść i zrobic żadnych ustawieĂą.
Pozdrawiam
Mody:
APS +
Tempomat
APS +
Tempomat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
Właśnie zerknąłem do Etki i może masz racją z tym dogadaniem modułu z MMI 3G.
Mam wersję polifcie i są numerki 4L0 910 283 B i C ,ale może podeszłyby jeszcze 4f0 910 283 L i R tylko w Etce nie jest napisane które na 4 a które na 8 czujników,muszę dalej szukać a może kobra7 coś poradziłby?
Mam wersję polifcie i są numerki 4L0 910 283 B i C ,ale może podeszłyby jeszcze 4f0 910 283 L i R tylko w Etce nie jest napisane które na 4 a które na 8 czujników,muszę dalej szukać a może kobra7 coś poradziłby?
Mody:
APS +
Tempomat
APS +
Tempomat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
To co moge zrobic to podmienic modul z mojej a6 do jego i na odwrot wtedy zobacze dokladnie co sie dzieje z tym wyswietlaniem grafiki.
Wystarczy ze poliftowy modul ma inne oprogramowanie i dlatego jest lipa ale jak kobra7 ogarnia software to moze tylko program zmienic na nowszy.
Wystarczy ze poliftowy modul ma inne oprogramowanie i dlatego jest lipa ale jak kobra7 ogarnia software to moze tylko program zmienic na nowszy.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Od 2 tygodni posiadam piękną A6 c6 2.0 tdi z 2008 roku i mam pare pytań 
1. Posiadam fabryczny parctronic z tyłu działające tylko dźwiękowo, tzn jak wrzucam wsteczny słychać krótki dźwięk ale nie mam obrazu graficznego na monitorze MMI
, i w związku z tym moje pytanie czy to opcja czy standart, jak to uruchomić samemu (obraz graficzny)??
2. jak uaktualnić system MMI i gdzie to zrobić, i czy jest już dostępna mapa europy 2012??
Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Jakub

1. Posiadam fabryczny parctronic z tyłu działające tylko dźwiękowo, tzn jak wrzucam wsteczny słychać krótki dźwięk ale nie mam obrazu graficznego na monitorze MMI

2. jak uaktualnić system MMI i gdzie to zrobić, i czy jest już dostępna mapa europy 2012??

Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Jakub