Witam mam problem, dzisiaj podczas jazdy usłyszałem ciche krótkie piśnięcie i silnik zaczął klekotać dziwnie. Nie ma problemu z odpalaniem ani nie kopci normalnie jeździ (chociaż nie wiem czy nie jest słabszy boje się jeździć nim) Klekot jest szybki i wraz z przyciśnięciem gazu klekocze szybciej. Dochodzi z góry silnika. Wraz z tym przestał działać czujnik obciążenia skrzyni, czyli jak trzymam hamulec i dodaje gazu (automat) to auto chce jechać a nie tak jak kiedyś zatrzymywało obroty na 1000. Czasem słychać delikatne popiskiwanie jakgdyby pasek albo jakieś zacierające się łożysko. Czy może to być pompa paliwa?
Bardzo proszę o odpowiedz w niedziele miałem zaplanowany wyjazd a nie wiem co dalej.
Pozdrawiam
[ AFB 2.5 150 KM] Głośny klekot z góry silnika ciągnie na ha
Cały rozrząd był robiony niedawno jakieś 10 tys km nawet nie. To nawet nie klekot a taki grechot jakby dmuchawa się obcierała ale nigdzie nic nie obciera. Zawiozłem auto do mechanika i stwierdził że gdzieś z przodu silnika czyli pod osłoną rozrządu. Ale dlaczego auto ciągnie na hamulcu? gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za to?