Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKE 2.5 180 KM] A6 AKE 2,5TDI 180KM! Dzwine falowanie i ni

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
libi1003ml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKE 2.5 180 KM] A6 AKE 2,5TDI 180KM! Dzwine falowanie i ni

Post autor: libi1003ml » 28 lut 2012, 13:36

Witam,
Panowie mam taki problem otóż wczoraj wracając do domu autkiem po ok 7km od startu zauważyłem, że zamiast 14,14V miałem ok +-13V (alternator mam w środku nowy, bo wymieniałem wirnik itd.) hmm co najlepsze, że zatrzymałem się i zobaczyłem, że silnik faluje na wolnych obrotach :/ Powiedzcie mi co może się dziać bo trochę takie dziwne objawy??? Aaa auto zgasiłem odpaliłem i wszystko wróciło do normy. Klima może mieć coś wspólnego z tym?? Przez całą zimę jej nie używałem i ostatnio włączyłem ją ze dwa razy i wczoraj też była włączona. Odma niby czysta niedawno sprawdzana i jutro w sumie i tak ją wymieniam na nową profilaktycznie przy co drugiej zmianie oleju. Czekam na wasze komentarze. Pozdrawiam

tx-didi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: A6 AKE 2,5TDI 180KM! Dzwine falowanie i ni

Post autor: tx-didi » 02 mar 2012, 01:16

libi1003ml pisze:Odma niby czysta niedawno sprawdzana i jutro w sumie i tak ją wymieniam na nową profilaktycznie przy co drugiej zmianie oleju. Czekam na wasze komentarze. Pozdrawiam
libi1003ml,
mam komentarz, tylko nie pogniewaj sie ... :)
Wpadasz w paranoje z ta odmą, ten nowszy model (a taki wlasnie masz) juz sie nie zapycha (przynajmniej nie tak latwo). Spokojnie wystarczy ze co wymiane oleju bedziesz mierzyl nadcisnienie w skrzyni korbowej (chociaz taka czestotliwosc to i tak przesada, ale dla paranoikow .... bedzie w sam raz). Gdybys powozil wersja 150 ps to zostalo by tylko przyklasnac, a tak to ...

Co do falowania obrotow... najlepsze bylyby jakies odczyty w trakcie zdarzenia (o bledach nie wspomne)... propozycje mam taka, abys zamiast kolejnej odmy kupil kabelek diagnostyczny, szybciej dojdziemy co jest grane. Powaznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja