Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C6] podświetlenie konsoli środkowej

Wnętrze
cygi-v
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C6] podświetlenie konsoli środkowej

Post autor: cygi-v » 16 lut 2012, 14:13

Jak się ściąga obudowę konsoli środkowej tj. ta przy skrzyni biegów. Padlo mi cale podświetlenie. Przy okazji jak ktoś wie czy tam są żarówki czy ledy i jakie, to od razu kupię i będę przygotowany do wymiany :)
282KM 570Nm
I'v got petrol in my veins

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 16 lut 2012, 19:10

Powinno pomóc...

Obrazek

cygi-v
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cygi-v » 17 lut 2012, 13:59

pomoglo o tyle ze wiem ze tam sa diody. Z tym ze mi nie swiecilo podswietlenie calego panelu środkowego, a akurat tego elementu ktory wkleiles nie mam bo mam skrzynie manualna. Co ciekawe wczoraj zaczelo swiecic znowu wszystko ... czyli gdzies musi cos "nie stykac"
282KM 570Nm

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 17 lut 2012, 15:10

cygi-v, zacznij od odczytania błędów VCDSem... najprawdopodobniej jest gdzieś błąd w komunikacji...

cygi-v
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cygi-v » 20 lut 2012, 11:09

narazie swieci jak znow zgasnie to zczytam bledy i uzupelnie temat, nie mam swojego sprzetu wiec narazie nie bede sie tym zajmowal. Dzięki za pomoc jak temat wroci to sie tu jeszcze odezwe.
282KM 570Nm

Awatar użytkownika
elvis220280
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

oświeżę kotleta

Post autor: elvis220280 » 31 mar 2012, 22:55

koledzy czy mi się cos porąbało czy tak ma być
ściemniłem szyby tak na 80% poza czołową i nie wiem czy tak ma być ale położenie włacznika świateł mam na AUTO i mi się z dziennych na ksenon załaczają światla a oświetlenie wewnątrz nie zaświeca się ???? ale po manualnym załaczeniu krótkich (ksenonów) wewnętrzna oświetlenie świeci ??
tak ma być - wcześniej wydaje mi się że sie świeciło razem z przejściem z dziennych na ksenon (chyba że się mylę)

Awatar użytkownika
stinger
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: stinger » 01 kwie 2012, 09:18

Mi sie wydaje że jest tak (o ile sie nie myle), że jeśli jest w miarę jasno a przy okazji nawet lekko popada deszcz to wówczas załączją sie ksenony bez podświetlenia panelów w środku (MMi i klimy). Gdy zrobi się ciemniej podświetla się też środek.

Awatar użytkownika
elvis220280
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

?

Post autor: elvis220280 » 01 kwie 2012, 13:33

Możesz to sprawdzić na swoim?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 kwie 2012, 13:40

Panowie... ja byłem przekonany, że jeśli włączają się światła, to on już uznaje, że jest ciemno, tak więc powinien włączyć także oświetlenie deski... Jeśli jedziesz na dziennych, to gdy jest ciemno, wszystko gaśnie, a przy normalnej jasności właśnie się świeci... <mysli>

Awatar użytkownika
elvis220280
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wyjaśnij ...

Post autor: elvis220280 » 01 kwie 2012, 19:59

0x4B25A pisze:Panowie... ja byłem przekonany, że jeśli włączają się światła, to on już uznaje, że jest ciemno, tak więc powinien włączyć także oświetlenie deski... Jeśli jedziesz na dziennych, to gdy jest ciemno, wszystko gaśnie, a przy normalnej jasności właśnie się świeci... <mysli>
kolego czy Ty rozumiesz co Ty napisaleś ?????
Dokładnie chodzi o to:
"Jeśli jedziesz na dziennych, to gdy jest ciemno, wszystko gaśnie, a przy normalnej jasności właśnie się świeci..."

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 kwie 2012, 20:55

elvis220280, a co jest nie tak, w tym co napisałem? Ale wyjaśnię:

'Jeśli jedziesz na dziennych' - dzienne światła (u mnie pozycja pokrętła na 0, świeci sam przód).

'to gdy jest ciemno' - ciemno na zewnątrz.

'wszystko gaśnie' - to chyba jasne.

'a przy normalnej jasności właśnie się świeci' - chodzi mi o jasność na zewnątrz.

Podsumowując:

Jest dzień, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).

Odnosząc to do trybu auto - wszystko jest cały czas podświetlone.

Takie mam przynajmniej empiryczne odczucia... ale przyjrzę się temu dokładnie<okok>

Awatar użytkownika
stinger
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: stinger » 01 kwie 2012, 21:10

0x4B25A pisze:elvis220280, a co jest nie tak, w tym co napisałem? Ale wyjaśnię:

'Jeśli jedziesz na dziennych' - dzienne światła (u mnie pozycja pokrętła na 0, świeci sam przód).

'a przy normalnej jasności właśnie się świeci' - chodzi mi o jasność na zewnątrz.

Podsumowując:

Jest dzieĂą, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).

Takie mam przynajmniej empiryczne odczucia... ale przyjrzę się temu dokładnie<okok>
Kolego w dzieĂą na pozycji auto i 0 nie podświetla się środek. Dopiero jak się ściemni to odpala świata mijania i podświetla środek auta. Choc jak pisałem wydaje mi się że przy specyficznych warunkach (dzieĂą -jasno oraz lekkie opady deszczu odpaliło mi mijania bez podświetlania środka). Musze to poobserwować dokładnia. Na pewno kolega elvis220280 przez ściemnienie szybek nic nie zawinił bo czujnik jest w przedniej szybie która została fabryczna.

Awatar użytkownika
pan42
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 2022
Moje auto: Q5
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0TDI 163KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: pan42 » 01 kwie 2012, 21:13

0x4B25A pisze:Odnosząc to do trybu auto - wszystko jest cały czas podświetlone.
To bardzo dziwne <mysli> masz inne autko niż większość z nas <szok> , albo nie patrzyłeś dokładnie na podświetlenie konsoli przy zmianie oświetlenia na zewnątrz.
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 kwie 2012, 21:50

0x4B25A pisze:Panowie... ja byłem przekonany (...)
Powiem szczerze, że nie jest łatwo w słoneczny dzieĂą dostrzec te podświetlenia... sugeruję się głównie podświetleniem zegarów...

Ale muszę się temu przyjrzeć również ;>

Awatar użytkownika
elvis220280
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

prawie dobrze ... poza małym ale .....

Post autor: elvis220280 » 01 kwie 2012, 22:13

Podsumowując:

Jest dzieĂą, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).

Takie mam przynajmniej empiryczne odczucia... ale przyjrzę się temu dokładnie
- taaa koniecznei się przyjrzyj bo na bank tak nie jest ;)

<dokuczacz> <wysmiewacz>

[ Dodano: 2012-04-01, 22:14 ]
stinger pisze:

Podsumowując:

Kolego w dzieĂą na pozycji auto i 0 nie podświetla się środek. Dopiero jak się ściemni to odpala świata mijania i podświetla środek auta. Choc jak pisałem wydaje mi się że przy specyficznych warunkach (dzieĂą -jasno oraz lekkie opady deszczu odpaliło mi mijania bez podświetlania środka). Musze to poobserwować dokładnia. Na pewno kolega elvis220280 przez ściemnienie szybek nic nie zawinił bo czujnik jest w przedniej szybie która została fabryczna.
dzięki za odpowiedź ;)
a i wiesz czekam na odpowiedz ile Cię za przeróbke biksenonów skasowali z PIÂŁY na LEDy;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja