[Audi A6 C6] podświetlenie konsoli środkowej
[Audi A6 C6] podświetlenie konsoli środkowej
Jak się ściąga obudowę konsoli środkowej tj. ta przy skrzyni biegów. Padlo mi cale podświetlenie. Przy okazji jak ktoś wie czy tam są żarówki czy ledy i jakie, to od razu kupię i będę przygotowany do wymiany 

282KM 570Nm
I'v got petrol in my veins
pomoglo o tyle ze wiem ze tam sa diody. Z tym ze mi nie swiecilo podswietlenie calego panelu środkowego, a akurat tego elementu ktory wkleiles nie mam bo mam skrzynie manualna. Co ciekawe wczoraj zaczelo swiecic znowu wszystko ... czyli gdzies musi cos "nie stykac"
282KM 570Nm
- elvis220280
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
oświeżę kotleta
koledzy czy mi się cos porąbało czy tak ma być
ściemniłem szyby tak na 80% poza czołową i nie wiem czy tak ma być ale położenie włacznika świateł mam na AUTO i mi się z dziennych na ksenon załaczają światla a oświetlenie wewnątrz nie zaświeca się
?? ale po manualnym załaczeniu krótkich (ksenonów) wewnętrzna oświetlenie świeci 
tak ma być - wcześniej wydaje mi się że sie świeciło razem z przejściem z dziennych na ksenon (chyba że się mylę)
ściemniłem szyby tak na 80% poza czołową i nie wiem czy tak ma być ale położenie włacznika świateł mam na AUTO i mi się z dziennych na ksenon załaczają światla a oświetlenie wewnątrz nie zaświeca się

tak ma być - wcześniej wydaje mi się że sie świeciło razem z przejściem z dziennych na ksenon (chyba że się mylę)
- elvis220280
- Forum Audi A6 / A7
?
Możesz to sprawdzić na swoim?
- elvis220280
- Forum Audi A6 / A7
wyjaśnij ...
kolego czy Ty rozumiesz co Ty napisaleś0x4B25A pisze:Panowie... ja byłem przekonany, że jeśli włączają się światła, to on już uznaje, że jest ciemno, tak więc powinien włączyć także oświetlenie deski... Jeśli jedziesz na dziennych, to gdy jest ciemno, wszystko gaśnie, a przy normalnej jasności właśnie się świeci...

Dokładnie chodzi o to:
"Jeśli jedziesz na dziennych, to gdy jest ciemno, wszystko gaśnie, a przy normalnej jasności właśnie się świeci..."
elvis220280, a co jest nie tak, w tym co napisałem? Ale wyjaśnię:
'Jeśli jedziesz na dziennych' - dzienne światła (u mnie pozycja pokrętła na 0, świeci sam przód).
'to gdy jest ciemno' - ciemno na zewnątrz.
'wszystko gaśnie' - to chyba jasne.
'a przy normalnej jasności właśnie się świeci' - chodzi mi o jasność na zewnątrz.
Podsumowując:
Jest dzień, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).
Odnosząc to do trybu auto - wszystko jest cały czas podświetlone.
Takie mam przynajmniej empiryczne odczucia... ale przyjrzę się temu dokładnie<okok>
'Jeśli jedziesz na dziennych' - dzienne światła (u mnie pozycja pokrętła na 0, świeci sam przód).
'a przy normalnej jasności właśnie się świeci' - chodzi mi o jasność na zewnątrz.
Podsumowując:
Jest dzień, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).
Takie mam przynajmniej empiryczne odczucia... ale przyjrzę się temu dokładnie<okok>
- stinger
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Kolego w dzieĂą na pozycji auto i 0 nie podświetla się środek. Dopiero jak się ściemni to odpala świata mijania i podświetla środek auta. Choc jak pisałem wydaje mi się że przy specyficznych warunkach (dzieĂą -jasno oraz lekkie opady deszczu odpaliło mi mijania bez podświetlania środka). Musze to poobserwować dokładnia. Na pewno kolega elvis220280 przez ściemnienie szybek nic nie zawinił bo czujnik jest w przedniej szybie która została fabryczna.0x4B25A pisze:elvis220280, a co jest nie tak, w tym co napisałem? Ale wyjaśnię:
Podsumowując:
Jest dzieĂą, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).
- elvis220280
- Forum Audi A6 / A7
prawie dobrze ... poza małym ale .....
0x4B25A pisze:elvis220280, a co jest nie tak, w tym co napisałem? Ale wyjaśnię:
Podsumowując:
Jest dzieĂą, jedziesz na dziennych - deska rozdzielacza i inne przyciski podświetlone, wjeżdżasz w np. tunel, parking podziemny - wszystko gaśnie (po to, abyś włączył światła).
Takie mam przynajmniej empiryczne odczucia... ale przyjrzę się temu dokładnie - taaa koniecznei się przyjrzyj bo na bank tak nie jest

[ Dodano: 2012-04-01, 22:14 ]
dzięki za odpowiedźstinger pisze:Kolego w dzieĂą na pozycji auto i 0 nie podświetla się środek. Dopiero jak się ściemni to odpala świata mijania i podświetla środek auta. Choc jak pisałem wydaje mi się że przy specyficznych warunkach (dzieĂą -jasno oraz lekkie opady deszczu odpaliło mi mijania bez podświetlania środka). Musze to poobserwować dokładnia. Na pewno kolega elvis220280 przez ściemnienie szybek nic nie zawinił bo czujnik jest w przedniej szybie która została fabryczna.0x4B25A pisze:elvis220280, a co jest nie tak, w tym co napisałem? Ale wyjaśnię:
Podsumowując:

a i wiesz czekam na odpowiedz ile Cię za przeróbke biksenonów skasowali z PIÂŁY na LEDy;)