Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Centralny zamek

Elektryka
ODPOWIEDZ
paula
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Centralny zamek

Post autor: paula » 22 gru 2011, 15:18

Witam panowie, bo pewnie was tu większosc :)
Od razu proszę aby na mnie nie krzyczec za brak wiedzy gdyz jestem tylko małą bezbronna istotką. Wiem,ze problem byl juz poruszany jednak zaden temat nie dał mi konkretnej odpowiedzi.
Problem z moim audi polega na tym,ze nie otwieraja mi sie tylne drzwi.Z początku jakies 3-4mies. temu bywało tak ze tylne prawe drzwi raz sie otwierały, raz nie. Po jakims czasie przestały w ogole.Chwila nie minęła to samo stało się z drugimi drzwiami. Teraz nie otwierają się zadne.
Myslałam,ze jest to problem natury elektrycznej (dlatego tez tu pisze) ale bedac u elektryka dowiedzialam sie ze "Ja pani pomoc nie mogę,to problem mechaniczny,nie elektryczny" wiec aby autko bylo sprawne udałam sie do mechanika,ktory stwierdzil (tak naprawde nic nie robiac tylko ciagnac za klamke) ze musze wymienic zamki, wycenil to na ok.250-300zl od sztuki + robota.
Jestem skołowana bo czytałam o podobnych problemach i ludzie pisali o sterownikach,kabelka itp. Wydać tyle kasy ot tak to troszke niemiło. Niestety, nie mam żadnego rzetelnego i wiarygodnego znajomego mechanika,ktory moglby mi pomoc.Więc prosze o to Was. Co mogę na to poradzic?
Byłabym wdzięczna za odpowiedz :)

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 22 gru 2011, 15:28

paula, czy jak chcesz otworzyć drzwi z pilota to podnosi się dzyndzel? Drzwi jak mnie nam nie otwierają się i od środka i od zewnątrz? Coś się dzieje jak pociągasz za klamkę?

paula
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paula » 22 gru 2011, 15:30

on sie rusza, to widac ale sie nie podnosi. Ani od zewnatrz , ani od srodka, ani pilotem ani przyciskiem w aucie. nic po prostu. Kiedy łapie za klamke ten 'dzyndzel' podnosi sie ale wraz z jej opadaniem on tez się chowa.

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 22 gru 2011, 15:38

obawiam się iż po lecie w zamku zebrała się wilgoć, jak przyszły mrozy smar stwardniał i nie zakasują odpowiednio zapadki. Czy masz możliwość wstawiania auta na noc do garażu gdzie będzie powyżej 0 st C? Jak by postał tak kilka godzin i odmarzł klamka pewnie zaczęła by działać i można by się dobrać do mechanizmu, inaczej może być problem aby w ogóle otworzyć drzwi. Co gorsza zamek jako taki jest nie rozbieralny, więc albo dobry mechanik który coś poradzi albo wymiana zamków na nowe :(
U mnie było to samo ale w przednich drzwiach, pomogło rozebranie i czyszczenie.

paula
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paula » 22 gru 2011, 15:41

mam możliwość wstawienia. Zrobię to nawet dzisiaj ,jutro dam znac :) Tylko czy to aby napewno cos da, jak w dzien tak czy siak jest na plusie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja