Od dwóch tygodni jestem posiadaczem swojej "Perełki", a od dłuższego czasu obserwatorem tego forum

Mam do kolegów prośbę, mianowicie po przeskanowaniu samochodu VAG-iem wyskakują mi następujące błędy z klimatyzacji:
Adres 08: Klimatyzacja Plik etykiet: 4F0-910-043.lbl
Oznaczenie elementu SW: 4F0 910 043 HW: 4F1 820 043 AC
Komponent: KLIMABETAETIGUNGH20 0170
Weryfikacja: 00000031 Numer seryjny: 00000000302831
Kodowanie: 0000278
Kod serwisu: WSC 02325 785 00200
VCID: DBBEF6DA63B9
2 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
00256 - Klimatyzacja; czujnik ciśnienia / temperatury środka chłodniczego (G395)
002 - Dolna wartość skrajna przekroczona - Sporadyczny
00739 - Pompa obiegu płynu chłodzącego (V50)
001 - Górna wartość skrajna przekroczona
Szukałem na forum wątków związanych z tymi błędami i udało mi się znaleźć odpowiedź kolegi tmr odnośnie błędu 00739 (co prawda tam sprawa dotyczyła dolnej wartości 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent), która mówiła, że jest to przekroczenie poziomu płynu chłodzącego w zbiorniczku rejestrowanego przez pompę obiegową chłodnicy.
Jeżeli chodzi o błąd 00256, to po przeczytaniu odpowiedzi kolegi ZelvaBOi na temat błędu 00256 i zatarciu całego układu klimy i zniszczeniu kompresora trochę włos mi się zjeżył na głowie

Dodam jedynie, że jak np. przekręcę kluczyk w stacyjce (bez odpalania silnika) to z okolic podszybia słychać bulgotanie płynu, udało mi się namierzyć, z którego zbiorniczka i nawet dwukrotnie odpowietrzałem (śruba z X), ale to nie pomogło. Ponadto jak chodzi klimatyzacja to cały czas słychać jakby pracował jakiś silniczek (nie wiem, czy to od dmuchaw/kierownic, czy właśnie tapompa tak pracuje). Jeden z kolegów na forum miał podobny problem z bulgotaniem płynu i pisał, że wymienili mu w serwisie "zbiorniczek i zaworek", jednak nie pamiętał, o który dokładnie zbiorniczek chodziło (było to jakiś czas temu)

Klima grzeje, czasami pojawia się problem parujących szyb, ale nie wymieniałem jeszcze filtrów (co mam zamiar zrobić w weekend).
Czy instnieje jakiś sposób na sprawdzenie tych elementów i ewentualne potwierdzenie/wykluczenie drastycznych w skutkach konsekwencji uszkodzenia układu klimatyzacji? Czy błąd 00739 jest groźny, czy jest konsekwencją 00256? Proszę Was koledzy o podpowiedź, bo nie daje mi to spokoju

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i odpowiedzi/podpowiedzi
lukaniok