[ A6 C5] czujnik klocków
[ A6 C5] czujnik klocków
Zaświecił mi się komunikat (O) zużycia okładzin klocków hamulcowych. Sprawdzałem na jednym kole i zewnętrzny klocek ma koło 8-10 mm, wew. 5-7 mm. Od jakiej grubości okładzin zapala się kontrolka ? nie ukrywam że chciałbym jeszcze na tych klockach pojeździć .....
wita, mam problem w a6 c6 3.0 tdi quatro 224 km silnik bmk , paliła isę kontrolka bo klocki się koĂączyły wymieniono na nowe w warsztacie chodzi o przód , i wszystko znikło i nie było komunikatów przez 3 miesiące a teraz przy każdym odpalnie brake pads , klocki się święca , wie ktoś może co zrobić w tej sytuacji , dzięki z góry pozdrawiam
tylko quatro 

-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli chodzi o moją sprawę to tak jak sugerował kolega dlugasek1980 druga strona której początkowo nie sprawdziłem była powodem komunikatu na FIS. Tam okładziny wew. prawie w ogóle nie było ponieważ dostał się tam bród i nie nierówno się ścierała w porównaniu z drugą stroną. Na dodatek pojawiły się małe wyżłobienia na tarczy. Wymiana klocków wymagała porządnego czyszczenia zacisków a konserwacja smaru ceramicznego. Teraz jest ok, a nauczkę mam taką że jak się pojawia komunikat to raz, dwa trzeba zobaczyć co się dzieje a nie jak niektórzy piszą "panie, jeszcze grubo klocków, można jeździć ze 3 miesiące
"

- 19Maaarcin89
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Paliwo: Diesel
ale z wykrzynikiem a nie ze znaczkiem okladzin19Maaarcin89 pisze:Jak jest słaby akumlator to przy zapalaniu zawsze zapali sie kontrolka od hamulców ale po chwili gasnie.
Tylko mowie ze to sie zapala tylko na słabym akumulatorze
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Paliwo: Diesel
Cieszę się ,że mogłem pomóc i zlokalizowałeś problem w porę. Pozdrosneer pisze:Jeśli chodzi o moją sprawę to tak jak sugerował kolega dlugasek1980 druga strona której początkowo nie sprawdziłem była powodem komunikatu na FIS. Tam okładziny wew. prawie w ogóle nie było ponieważ dostał się tam bród i nie nierówno się ścierała w porównaniu z drugą stroną. Na dodatek pojawiły się małe wyżłobienia na tarczy. Wymiana klocków wymagała porządnego czyszczenia zacisków a konserwacja smaru ceramicznego. Teraz jest ok, a nauczkę mam taką że jak się pojawia komunikat to raz, dwa trzeba zobaczyć co się dzieje a nie jak niektórzy piszą "panie, jeszcze grubo klocków, można jeździć ze 3 miesiące"

-
- Forum Audi A6 / A7