[ AFB 2.5 150 KM] Brak mocy przy wyprzedzaniu
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFB 2.5 150 KM] Brak mocy przy wyprzedzaniu
Witam,
Nie wiedzialem gdzie wrzucic ten temat czy tutaj czy do dzialu o skrzyniach biegow bo kompletnie nie wiem co to za usterka i jak ja klasyfikowac...
do rzeczy
Auto jezdzilo jak na filmach jeszcze przed wymiana walkow, hydrauliki, termostatu. Po wymianie przez 2 tyg jezdzilo sie duzo lepiej, domyslam sie ze prawidlowo. Od 2 tyg znow jezdzi jakby nie mialo mocy tak jak na filmach:
1) od 0-100 km/h przy glebokim wcisnieciu gazu na 7/8 zakresu (istotne momenty: 0:05 sec / 0:07 sec):
2) wyprzedzanie od 100 km/h przy plytkim wcisnieciu gazu na 5/8 zakresu (istotne momenty: od 0:03 sec):
3) wyprzedzanie od 100km/h przy glebokim wcisnieciu gazu na 7/8 zakresu (itotne momenty: 0:05 sec / ):07 sec):
W filmiku 1 i 3 od 0:07 sec nie ciagnie, oraz w filmiku 2 nie ciagnie od 0:03 sec. Ciezko sie wyprzedza poniewaz auto podczas wyprzedzania jedzie duzo wolniej niz zazwyczaj... praktycznie stoi
Czy ktos mial podobny problem?
Czy ktos wie od czego zaczac?
Czy takie zachowanie ma zwiazek z tematem: -afb-25-150-km-co-to-za-wtyczka-vt40322.htm
Nie wiedzialem gdzie wrzucic ten temat czy tutaj czy do dzialu o skrzyniach biegow bo kompletnie nie wiem co to za usterka i jak ja klasyfikowac...
do rzeczy
Auto jezdzilo jak na filmach jeszcze przed wymiana walkow, hydrauliki, termostatu. Po wymianie przez 2 tyg jezdzilo sie duzo lepiej, domyslam sie ze prawidlowo. Od 2 tyg znow jezdzi jakby nie mialo mocy tak jak na filmach:
1) od 0-100 km/h przy glebokim wcisnieciu gazu na 7/8 zakresu (istotne momenty: 0:05 sec / 0:07 sec):
2) wyprzedzanie od 100 km/h przy plytkim wcisnieciu gazu na 5/8 zakresu (istotne momenty: od 0:03 sec):
3) wyprzedzanie od 100km/h przy glebokim wcisnieciu gazu na 7/8 zakresu (itotne momenty: 0:05 sec / ):07 sec):
W filmiku 1 i 3 od 0:07 sec nie ciagnie, oraz w filmiku 2 nie ciagnie od 0:03 sec. Ciezko sie wyprzedza poniewaz auto podczas wyprzedzania jedzie duzo wolniej niz zazwyczaj... praktycznie stoi
Czy ktos mial podobny problem?
Czy ktos wie od czego zaczac?
Czy takie zachowanie ma zwiazek z tematem: -afb-25-150-km-co-to-za-wtyczka-vt40322.htm
The force will be with you...always
- łapek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Olej w skrzyni był wymieniany? Moja w manualu ale na (najsłabszym) 3 biegu jedzie tak
Więc porównując, coś faktycznie jest u Ciebie nie tak i też obstawiałbym problem ze skrzynią.
Więc porównując, coś faktycznie jest u Ciebie nie tak i też obstawiałbym problem ze skrzynią.
Diesel a6-c6/ Audi A6 C6.
-
- Forum Audi A6 / A7
olej wraz z filtrem byl zmieniany 15 tys km temu... byla to wymiana nie pelna czyli bez plukania...
zrobie logi i podrzuce tutaj link do tematu...
PS Jezeli to rzeczywiscie sterownik 4 biegu to to jest kosztowna naprawa? wiaze sie ona z wymiana sterownika czy kodowaniem skrzyni w VAG?
zrobie logi i podrzuce tutaj link do tematu...
PS Jezeli to rzeczywiscie sterownik 4 biegu to to jest kosztowna naprawa? wiaze sie ona z wymiana sterownika czy kodowaniem skrzyni w VAG?
The force will be with you...always
-
- Forum Audi A6 / A7
no moim zdaniem przeplywka jest okmichul pisze:Sprawdz przeplywke! lubi sie zabrudzić a brudu nie toleruje!
Poza tym zczytaj bledy vagiem, bez podstawowych instrukcji trudno jest wróżyć

Na razie czeka mnie wizyta u elektryka :D jak cos bede wiedzial to napewno napisze co bylo nie tak ! :D Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat!!

biernik pisze:Narko, najlepiej sprawdzić vagiem, ja już opisywałem jak było u mnie, podobnie kupiłem nową przepływke niby lepiej ale dalej coś nie tak. OKazało się że kupiłem nową wadliwą, wymieni;li i jest rewelacja.
no VAG duzo wyjasni