Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Elektryczne szyby prawie nie reaguja Pomocy !!!

Elektryka
ODPOWIEDZ
loki1617
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Elektryczne szyby prawie nie reaguja Pomocy !!!

Post autor: loki1617 » 27 paź 2011, 14:49

Witam:)
Jestem nowy ale niestety odrazu musze pisac o problemie :)
Otoz Posiadam audi 100 c4 2.3 z 1992 roku.
I nie dzialaja mi elektryczne szyby . Napisze co zaobserwowalem:
Szukalem przekaznika 363 ale nigdzie go nie mam :)
pod nogami kierowcy sa tylko takie miejscu zaznaczynym czerwonym kolorem jest wstawiony kawalek blaszki bodajrze od starego przekaznika wydaje mi sie ze w tym miejscu powinien byc przekaznik lecz pewny w 100% nie jestem.
Zdjecie plytki przekaznikow robione jest pod nogami kierowcy.Silniczki podlaczane na krotko dzialaja kreca sie w obydwie strony. jesli wszystko jest zlozone to gdy sprawdzam klawiszami tak jak byc powinno to silniczek kreci sie tylko w dzwiach kierowcy zamykajac szybe opuscic sie nie chce dzwi pasazere wogule nie reaguja ani z przelacznika kierowcy ani pasazera.
Obrazek</noscript>

Znalazlem dodatkowe bezpieczniki sa to chyba bezpieczniki przeciazeniowe i pierwszy jest od szyberdachu szyberdach mi dziala normalnie gdy wyciagnelem 1 bezpiecznik to nie chodzil wkladalem kolejno reszte bezpiecznikow tych w metalowej obudowie aby sprawdzic czy dziala szyberdach i przy wlazeniu kazdego bezpiecznika chodzil bez problemu czyli wychodzilo by na to ze bezpieczniki przeciazeniowe sa sprawne.Do bezpiecznikow dochodzi plus i wychodzi.

Obrazek

loki1617
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: loki1617 » 03 lis 2011, 16:56

Miales racje kable w slubku byly obciete przez drzwi chyba je zmiazdzyly wszystko zlutowalem i zakleilem tasma jednak problem nadal jest.

szczygiel189
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szczygiel189 » 03 lis 2011, 20:47

Kolego sprawdzałeś taki duży przekaznik siemensa, on zajmuje sie sterowaniem szyb, mogły porobic sie zimne luty. U mnie porobiły się zimne luty, to było przyczyną że szyby przestały działać, , tu masz zdjecie gdzie sie znajduje . Musisz zdemontowac lewy słupek kolo lewej nogi <rotfl>
Obrazek
Było:
Audi 80 B3 1.8S 90PS B+G

Jest:
Audi A6 C4 2.5TDI 140PS

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja