[1.9 TDI 81kW] Jaki akumultor?
-
birdman
- Forum Audi A6 / A7

[1.9 TDI 81kW] Jaki akumultor?
W zwiazku z tym, ze musze zemienic akumulator chcialem sie dowiedziec jaki powienienem kupic. Aktualnie mam 84Ah co wydaje mi sie troszke za duzo. Czy 72Ah bedzie wystarczajacy? Jaka minimalna pojenosc powinien miec?
viewtopic.php?t=3385
poczytaj tutaj...szczgolnie pod koniec jest napisane co trzeba sprawdzic itd...moze to ci troszke pomoze...pozdrawiam...
poczytaj tutaj...szczgolnie pod koniec jest napisane co trzeba sprawdzic itd...moze to ci troszke pomoze...pozdrawiam...
-
morfeusz27
Nie znam się zbytnio na elektryce, ale każdy mechanik powie że większy będzie niedoładowany i prędzej szlag go trafi, tak jak pisali koledzy aku tj. jego rodzaj pojemność zawarte jest w kodach wyposażenia, w mnie to JOL czyli aku 340A 70AH przy motorze 2.4. Chyba że się mylęhansu pisze:Nic sie nie stanie.
Wiekszy dluzej trzyma.
Chodzilo mi o wiekszy ale o ten prawidlowy w SPAM do tego co kolega chce zalozyc.morfeusz27 pisze:Nie znam się zbytnio na elektryce, ale każdy mechanik powie że większy będzie niedoładowany i prędzej szlag go trafi, tak jak pisali koledzy aku tj. jego rodzaj pojemność zawarte jest w kodach wyposażenia, w mnie to JOL czyli aku 340A 70AH przy motorze 2.4. Chyba że się mylęhansu pisze:Nic sie nie stanie.
Wiekszy dluzej trzyma.
Czyli 80 Ah do tam 70 czy 72
Takze spokojnie kolego
-
morfeusz27