[1.9 TDI 81kW] Jaki akumultor?
-
- Forum Audi A6 / A7
[1.9 TDI 81kW] Jaki akumultor?
W zwiazku z tym, ze musze zemienic akumulator chcialem sie dowiedziec jaki powienienem kupic. Aktualnie mam 84Ah co wydaje mi sie troszke za duzo. Czy 72Ah bedzie wystarczajacy? Jaka minimalna pojenosc powinien miec?
viewtopic.php?t=3385
poczytaj tutaj...szczgolnie pod koniec jest napisane co trzeba sprawdzic itd...moze to ci troszke pomoze...pozdrawiam...
poczytaj tutaj...szczgolnie pod koniec jest napisane co trzeba sprawdzic itd...moze to ci troszke pomoze...pozdrawiam...
Nie znam się zbytnio na elektryce, ale każdy mechanik powie że większy będzie niedoładowany i prędzej szlag go trafi, tak jak pisali koledzy aku tj. jego rodzaj pojemność zawarte jest w kodach wyposażenia, w mnie to JOL czyli aku 340A 70AH przy motorze 2.4. Chyba że się mylęhansu pisze:Nic sie nie stanie.
Wiekszy dluzej trzyma.

Chodzilo mi o wiekszy ale o ten prawidlowy w SPAM do tego co kolega chce zalozyc.morfeusz27 pisze:Nie znam się zbytnio na elektryce, ale każdy mechanik powie że większy będzie niedoładowany i prędzej szlag go trafi, tak jak pisali koledzy aku tj. jego rodzaj pojemność zawarte jest w kodach wyposażenia, w mnie to JOL czyli aku 340A 70AH przy motorze 2.4. Chyba że się mylęhansu pisze:Nic sie nie stanie.
Wiekszy dluzej trzyma.
Czyli 80 Ah do tam 70 czy 72
Takze spokojnie kolego