Zdaje sobie sprawę, ze to jak wróżenie z fusów ale przed wizyta u mechanika zapytam Was
może jakieś sugestie, zawsze będę wiedział co mechanikowi zasugerować
Otóż niedawno robione było sprzęgło klimatyzacji i mam wrażenie ze od tego momentu to słychać, a rozrząd totalnie wszystko z 10tys temu
zawsze gdy wyłączam klime zaczyna być słychać z okolic rozrządu taki jakby traktorek tyrtyrtyr, dość szybko, wyraźnie i dość głośno, włączam klime i przestaje tyrkotac ale na włączonej potrafi czasem tez terkotac
Jak jadę z włączona klima to raz słychać raz nie i tak na zmianę, co pol minuty słychać albo nie, mam wrażenie ze częściej słychać jak przyspieszam i raczej poniżej 2tys obrotów, a dźwięk ma stalą częstotliwość niezależną od obrotów
co to możne być?
[A6 C5 1.9 Tdi] Dziwny dzwiek z silnika zwiazany z klimatyza
-
0x4B25A
Mechanik nie klimatyzacyjny stwierdził, że łożysko sprężarki
a klimatyzacyjny uważa że nie, bo jak sprzęgło wymieniłem to z łożyskiem czy jakoś tak
i jutro mu mam zostawić do rozebrania
choć coś mi się wydaje, że sprężarka też ma łożysko nie związane z kółkiem pasowym, które zwę sprzęgłem, choć nie wiem czy się nie mylę
a klimatyzacyjny uważa że nie, bo jak sprzęgło wymieniłem to z łożyskiem czy jakoś tak
i jutro mu mam zostawić do rozebrania
choć coś mi się wydaje, że sprężarka też ma łożysko nie związane z kółkiem pasowym, które zwę sprzęgłem, choć nie wiem czy się nie mylę
-
0x4B25A
Tego to nie wiem, ale tak jak wspomniałem obstawiał bym to łożysko, chyba że coś skopali przy tym sprzęgle... pamiętaj, że ono cały czas się obraca, czy to z włączona czy wyłaczoną klimą... a inny dźwięk może zależeć od jego obciążenia...diego pisze:choć coś mi się wydaje, że sprężarka też ma łożysko nie związane z kółkiem pasowym, które zwę sprzęgłem, choć nie wiem czy się nie mylę