Zdaje sobie sprawę, ze to jak wróżenie z fusów ale przed wizyta u mechanika zapytam Was
może jakieś sugestie, zawsze będę wiedział co mechanikowi zasugerować
Otóż niedawno robione było sprzęgło klimatyzacji i mam wrażenie ze od tego momentu to słychać, a rozrząd totalnie wszystko z 10tys temu
zawsze gdy wyłączam klime zaczyna być słychać z okolic rozrządu taki jakby traktorek tyrtyrtyr, dość szybko, wyraźnie i dość głośno, włączam klime i przestaje tyrkotac ale na włączonej potrafi czasem tez terkotac
Jak jadę z włączona klima to raz słychać raz nie i tak na zmianę, co pol minuty słychać albo nie, mam wrażenie ze częściej słychać jak przyspieszam i raczej poniżej 2tys obrotów, a dźwięk ma stalą częstotliwość niezależną od obrotów
co to możne być?
[A6 C5 1.9 Tdi] Dziwny dzwiek z silnika zwiazany z klimatyza
Mechanik nie klimatyzacyjny stwierdził, że łożysko sprężarki
a klimatyzacyjny uważa że nie, bo jak sprzęgło wymieniłem to z łożyskiem czy jakoś tak
i jutro mu mam zostawić do rozebrania
choć coś mi się wydaje, że sprężarka też ma łożysko nie związane z kółkiem pasowym, które zwę sprzęgłem, choć nie wiem czy się nie mylę
a klimatyzacyjny uważa że nie, bo jak sprzęgło wymieniłem to z łożyskiem czy jakoś tak
i jutro mu mam zostawić do rozebrania
choć coś mi się wydaje, że sprężarka też ma łożysko nie związane z kółkiem pasowym, które zwę sprzęgłem, choć nie wiem czy się nie mylę
Tego to nie wiem, ale tak jak wspomniałem obstawiał bym to łożysko, chyba że coś skopali przy tym sprzęgle... pamiętaj, że ono cały czas się obraca, czy to z włączona czy wyłaczoną klimą... a inny dźwięk może zależeć od jego obciążenia...diego pisze:choć coś mi się wydaje, że sprężarka też ma łożysko nie związane z kółkiem pasowym, które zwę sprzęgłem, choć nie wiem czy się nie mylę