Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Jakie klocki do audi ? pomóżcie .

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
przemek-dgr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemek
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0.TDI 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[ A6 C5] Jakie klocki do audi ? pomóżcie .

Post autor: przemek-dgr » 29 sie 2011, 22:11

Proszę o pomoc. mam audi a6 2002 r 1.9 TDI 130 KM sedanik i nie wiem jakie klocki, nie chodzi mi o samą firmę tylko o to jak mają one wyglądać. Jak widziałem po aukcjach to już nie wiem które będą dobre. Jedne posiadają na klockach z czujnikami takie wcięcia natomiast są również inne bez wcięć . Pytałem o klocki boscha ze wcięciami i allegrowicz powiedział mi że nie będą pasowały do mojego modelu choć na aukcji miał podane wszystkie modele powyżej 97 roku , jak dzwoniłem i sprawdził powiedział że do wszystkich innych diesli tylko nie do 1.9 i teraz zgłupiałem. proszę o pomoc. Podam link dwóch różnie wyglądających klocków . Jak miałyby wyglądać te do mojego audi
1 . http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-vw-p ... 38928.html
2. http://allegro.pl/ate-klocki-hamulcowe- ... 34384.html

A mój problem na który przyczynił sie do tego że zamierzam wymienić klocki jest taki. Klocki świeciły mi się już dawno dlatego też oszukałem czujnik by ich nie wymieniać wkładając kawałem kabelka . No i tak sobie jeżdziłem do czasu aż wracałem z podróży i odczułem znacznie słabszy hamulec . Szczerze mówiąc nie jestem przekonany czy to na pewno wina klocka bo okładzina jeszcze jest , a objawy wyglądają tak. Wciskając raz pedał hamulca dajmy przy predkości 80 km/h i trzymając aż auto zahamuje do zera jest wszystko dobrze. ale jeśli przyhamuje raz i puszcze hamulec przy 20-30 km/h i chcę od razu wcisnąc pedał drugi raz auto praktycznie wogóle nie hamuje i staje się twardy hamulec , nie mogę go praktycznie wcisnąć. Płyn w zbiorniczku jest tak jak był , wycieków nie ma. Czekam na wasze opinie

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 29 sie 2011, 22:25

przemek-dgr, no kolego, nie popisales sie. tematow o klockach jest tyle, ze mozna sobie nimi sciany w pokoju przyozdobic. przeszukaj sobie dzial uklad hamulcowy, kilka tematow w zupelnosci dostarczy ci odpowiedniej wiedzy bez zakladania kolejnego tematu.

przemek-dgr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek-dgr » 30 sie 2011, 00:47

Drodzy klubowicze nie znalazłem niestety potrzebnej mi informacji na forum, a pytając po sprzedających na allegro każdy mówi mi inaczej , nawet w dwóch różnych sklepach pokazli mi różne klocki do mojego auta więc jęsli ktoś wie, jakie mają być niech podzieli się ze mną tą wiedzą .

przemek-dgr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek-dgr » 31 sie 2011, 00:26

Ale jak miałbym to sprawdzić i gdzie bo szczerze mówiąc jestem zielony

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 06 wrz 2011, 22:38

przemek-dgr, widze, ze nie za bardzo chce ci sie podpinac pod istniejace tematy i w nich kontynuowac dyskusje. w domu dla kazdej koszulki pewnie kupujesz nowa szafe.

jak nie wiesz jaki masz rozmiar to sciagnij kolo i zmierz srednice tarczy, cala filozofia. do tego nie jest ci potrzebny nikt z forum, a bedziesz wiedzial juz jakie masz tarcze i klocki dobierzesz.

edit:
klocki sa te same, roznica tkwi w tym, ze jedne sa z czujnikiem, drugie bez.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2011, 23:10 przez _Marek_, łącznie zmieniany 1 raz.

przemek-dgr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek-dgr » 06 wrz 2011, 23:06

marekwroc, więc powiedz mi tak , tu masz dwa różne rodzaje klocków na tą samą średnicę tarczy 288 ? :
http://allegro.pl/klocki-czujniki-przod ... 41020.html
http://allegro.pl/klocki-przod-audi-a4- ... 99385.html

veider
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: veider » 13 wrz 2011, 21:55

DO TWOJEJ A6 MAJÂĄ PASOWAć NASTęPUJÂĄCE KLOCKI HAMULCOWE:

1. KLOCKI LPR 05P1119

2. KLOCKI BOSCH 0 986 494 050

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce