Panowie podłączyłem dzisiaj 2 lampki w miejscach oryginalnych do podświetlania podłogi, narazie z przodu auta. Na tył jeszcze nie mam pomysłu gdzie to ładnie umieścić aby nie było widać a świeciło fajnie. Mniejsza z tym nie tutaj problem.
Problem w tym, że kupiłem żarówki rurkowe ze zwykłymi diodami czerwonymi ( 6 diod na żarówkę) i świeci to bardzo marnie.
Przejrzałem całe allegro i nigdzie nie widzę żarówek czerwonych 12V albo diod SMD mocnych czerwonych
Ma ktoś jakiś pomysł co by tam można wsadzić czerwonego co by mocno świeciło. Bo te co zakupiłem są beznadziejne i nie widać za wiele z tego czerwonego światła.
ÂŻarówki podpiąłem pod lampkę podsufitki. Mam nadzieję, że 4 takie dodatkowe żarówki podpięte do tej lampki nie sfajczą mi czegoś. Przypuszczam iż jest tam jakiś bezpiecznik więc powinien on paść jakby co a nie coś innego
hej,
ÂŚwieci fajnie, tak jak na fotkach poniżej
Z przodu użyłem takich modułów LED 3 diody czerwone na takiej listwie długości 6 cm, bo oryginalne lampki w miejscu gdzie powinne być to porażka. A z tyłu to użyłem coś takiego: http://allegro.pl/g4-3-led-5050-smd-0-6 ... 65674.html
Spokojnie można by takie użyć z tyłu i z przodu. Wszystko podpięte do lampki w podsufitce. Razem ciągną jakieś 2,4W więc nic się nie powinno stać.
Przewód od lampki w podsufitce pociągnięty podsufitką koło szyby, progiem do dołu do lampki w nogach kierowcy, stamtąd przewód do lampki w nogach pasażera.
Przewód do tyłu pociągnięty od LED przednich progiem i pod siedzeniem, diody LED z tyłu przyklejone na odrobinie super glue w takiej szczelinie z tyłu siedzenia, nie widać ich w ogóle i trzeba się patrzeć całkiem od progu z dołu aby zobaczyć jak świecą, wiec otwierając drzwi nie widać nic poza czerwoną poświatą.
Z przodu listwy LED przyklejone na tunelu od ogrzewania na środku, tak samo ich nie widać jak tych z tyłu więc jest idealnie
Jedyny problem to przewody z tyłu pociągnięte pod siedzeniem, trzeba zostawić dłuższe aby przy przesuwaniu fotela przód/tył nie urwać kabli.
Co poniektórzy ciągną kable pod podłogą, ale jak dla mnie za dużo pracy.
Roboty z tym kupę ale warto było, efekt murowany
Aha,
no i weź pokaż swoja furę bo widzę, że jesteś nowy. Z chęcią popatrzę. Jak kupowałem, to właśnie takiego motoru szukałem, 2.0 na wtrysku 115 KM, niestety nie udało mi się takiego odszukać w dobrym stanie.
Ile Ci to pali trasa/miasto ?
pokaze pokaze w najblizszym czasie bo nie mam bardzo kiedy a u mnie jest zamontowane podświetlenie podsufitki z c5 roboty dość sporo ale oswietla gałke i troche po bokach a ze zdjenciami to po niedzieli napewno bendzie wszystko
adamos239 pisze:pokaze pokaze w najblizszym czasie bo nie mam bardzo kiedy a u mnie jest zamontowane podświetlenie podsufitki z c5 roboty dość sporo ale oswietla gałke i troche po bokach a ze zdjenciami to po niedzieli napewno bendzie wszystko
Aha,
no i weź pokaż swoja furę bo widzę, że jesteś nowy. Z chęcią popatrzę. Jak kupowałem, to właśnie takiego motoru szukałem, 2.0 na wtrysku 115 KM, niestety nie udało mi się takiego odszukać w dobrym stanie.
Ile Ci to pali trasa/miasto ?
Podpinam się, ponieważ mam ten silniczek u siebie + lpg.
w mieście w zależności od stylu jazdy, nie ma się co oszukiwać najmniej weźmie mi ok 11-11,5 l. Normalne spalanie w mieści wychodzi w granicach 12,5 l gazu.
Jeżeli chodzi o trasę jadąc do 120 km/h wyszlo mi poniżej 10 l. W trasie przy prędkości 150-160 km/h spalanie wyszlo 10,5-11.
Podpinam się, ponieważ mam ten silniczek u siebie + lpg.
w mieście w zależności od stylu jazdy, nie ma się co oszukiwać najmniej weźmie mi ok 11-11,5 l. Normalne spalanie w mieści wychodzi w granicach 12,5 l gazu.
Jeżeli chodzi o trasę jadąc do 120 km/h wyszlo mi poniżej 10 l. W trasie przy prędkości 150-160 km/h spalanie wyszlo 10,5-11.
Pozdrawiam
U mnie AAE paliło w mieście 13-14l przy mojej jeździe 16-17 zima szybsza jazda