Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] PODÂŚWIETLNIE PODÂŁOGI A6 C4

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] PODÂŚWIETLNIE PODÂŁOGI A6 C4

Post autor: silnor3ki » 08 sie 2011, 21:15

Panowie podłączyłem dzisiaj 2 lampki w miejscach oryginalnych do podświetlania podłogi, narazie z przodu auta. Na tył jeszcze nie mam pomysłu gdzie to ładnie umieścić aby nie było widać a świeciło fajnie. Mniejsza z tym :) nie tutaj problem.
Problem w tym, że kupiłem żarówki rurkowe ze zwykłymi diodami czerwonymi ( 6 diod na żarówkę) i świeci to bardzo marnie.
Przejrzałem całe allegro i nigdzie nie widzę żarówek czerwonych 12V albo diod SMD mocnych czerwonych :(
Ma ktoś jakiś pomysł co by tam można wsadzić czerwonego co by mocno świeciło. Bo te co zakupiłem są beznadziejne i nie widać za wiele z tego czerwonego światła.

ÂŻarówki podpiąłem pod lampkę podsufitki. Mam nadzieję, że 4 takie dodatkowe żarówki podpięte do tej lampki nie sfajczą mi czegoś. Przypuszczam iż jest tam jakiś bezpiecznik więc powinien on paść jakby co a nie coś innego :)

Pozdrawiam.

adamos239
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adamos239 » 18 sie 2011, 20:11

a pokazał bys jak to Ci świeci?

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 18 sie 2011, 20:40

hej,
ÂŚwieci fajnie, tak jak na fotkach poniżej :)
Z przodu użyłem takich modułów LED 3 diody czerwone na takiej listwie długości 6 cm, bo oryginalne lampki w miejscu gdzie powinne być to porażka. A z tyłu to użyłem coś takiego:
http://allegro.pl/g4-3-led-5050-smd-0-6 ... 65674.html
Spokojnie można by takie użyć z tyłu i z przodu. Wszystko podpięte do lampki w podsufitce. Razem ciągną jakieś 2,4W więc nic się nie powinno stać.
Przewód od lampki w podsufitce pociągnięty podsufitką koło szyby, progiem do dołu do lampki w nogach kierowcy, stamtąd przewód do lampki w nogach pasażera.
Przewód do tyłu pociągnięty od LED przednich progiem i pod siedzeniem, diody LED z tyłu przyklejone na odrobinie super glue w takiej szczelinie z tyłu siedzenia, nie widać ich w ogóle i trzeba się patrzeć całkiem od progu z dołu aby zobaczyć jak świecą, wiec otwierając drzwi nie widać nic poza czerwoną poświatą.
Z przodu listwy LED przyklejone na tunelu od ogrzewania na środku, tak samo ich nie widać jak tych z tyłu więc jest idealnie :)
Jedyny problem to przewody z tyłu pociągnięte pod siedzeniem, trzeba zostawić dłuższe aby przy przesuwaniu fotela przód/tył nie urwać kabli.
Co poniektórzy ciągną kable pod podłogą, ale jak dla mnie za dużo pracy.

Roboty z tym kupę ale warto było, efekt murowany :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aha,
no i weź pokaż swoja furę bo widzę, że jesteś nowy. Z chęcią popatrzę. Jak kupowałem, to właśnie takiego motoru szukałem, 2.0 na wtrysku 115 KM, niestety nie udało mi się takiego odszukać w dobrym stanie.
Ile Ci to pali trasa/miasto ?

adamos239
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adamos239 » 20 sie 2011, 18:23

pokaze pokaze w najblizszym czasie bo nie mam bardzo kiedy a u mnie jest zamontowane podświetlenie podsufitki z c5 roboty dość sporo ale oswietla gałke i troche po bokach a ze zdjenciami to po niedzieli napewno bendzie wszystko

Awatar użytkownika
Lukas1970
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukas1970 » 08 paź 2011, 18:44

adamos239 pisze:pokaze pokaze w najblizszym czasie bo nie mam bardzo kiedy a u mnie jest zamontowane podświetlenie podsufitki z c5 roboty dość sporo ale oswietla gałke i troche po bokach a ze zdjenciami to po niedzieli napewno bendzie wszystko
Jak dokładnie to zrobiłeś jeśli można wiedzieć?

Awatar użytkownika
adi71090
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adi71090 » 23 sie 2012, 22:10

Aha,
no i weź pokaż swoja furę bo widzę, że jesteś nowy. Z chęcią popatrzę. Jak kupowałem, to właśnie takiego motoru szukałem, 2.0 na wtrysku 115 KM, niestety nie udało mi się takiego odszukać w dobrym stanie.
Ile Ci to pali trasa/miasto ?

Podpinam się, ponieważ mam ten silniczek u siebie + lpg.

w mieście w zależności od stylu jazdy, nie ma się co oszukiwać najmniej weźmie mi ok 11-11,5 l. Normalne spalanie w mieści wychodzi w granicach 12,5 l gazu.

Jeżeli chodzi o trasę jadąc do 120 km/h wyszlo mi poniżej 10 l. W trasie przy prędkości 150-160 km/h spalanie wyszlo 10,5-11.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lukas1970
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukas1970 » 23 sie 2012, 22:25

adi71090 pisze:Aha,

Podpinam się, ponieważ mam ten silniczek u siebie + lpg.

w mieście w zależności od stylu jazdy, nie ma się co oszukiwać najmniej weźmie mi ok 11-11,5 l. Normalne spalanie w mieści wychodzi w granicach 12,5 l gazu.

Jeżeli chodzi o trasę jadąc do 120 km/h wyszlo mi poniżej 10 l. W trasie przy prędkości 150-160 km/h spalanie wyszlo 10,5-11.

Pozdrawiam
U mnie AAE paliło w mieście 13-14l przy mojej jeździe 16-17 zima szybsza jazda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja