[A6 C4] Problem z ładowanie
[A6 C4] Problem z ładowanie
Witam wszystkich klubowiczów od niedawna jestem posiadaczem audi A6 C4 z 96r i wszystko jak na razie było ok do momentu gdy nie padł mi aku początkowo myślałem ze to po prostu ze starości wiec wymieniłem na prawie nowy 60ah i znów wszystko było ok przez 4,5 dni po tym okresie nie odpalałem auta przez 3 dni a gdy już spróbowałem to okazało się ze aku jest kompletnie rozładowanie wiec je naładowałem i sprawdziłem mirnikiem czy jest ładowanie i okazało się że tak nawet na odpalonym silniku został wyjęty aku żeby zobaczyć czy pociągnie prąd z alternatora wynik pozytywny. W ostatnim czasie czasie auto przeszło parę wymian części filtr paliwa powietrza świece kable silniczek krokowy termostat zbiornik wyrównawczy termowłącznik oraz czujnik płynu chłodzącego lecz nie wiem czy któraś z tych wymian mogła negatywnie wpłynąć na sytuacje jaka jest teraz. Słyszałem jeszcze ze może uległ awarii regulator napięcia. Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie to bym był ogromnie wdzięczny za pomoc. POZDRAWIAM
Problem z ładowanie
Dzięki za podpowiedz sprawdzę pobór podczas postoju. W sumie jak tak o tym pomyśle to są dwie takie rzeczy pierwsza to biała dioda która się ciągle paliła na panelu w sumie problem został tylko rozwiązany w ten sposób że została wyjęta żaróweczka a drugi to instalacja od alarmu której i tak jest bo jest ale nie działa bo prawdopodobnie została założona przez poprzedniego właściciela a nie elektryka i efekt jest taki a nie inny.