Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Problem z ładowanie

Elektryka
ODPOWIEDZ
Magic960
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Problem z ładowanie

Post autor: Magic960 » 11 lip 2011, 13:20

Witam wszystkich klubowiczów od niedawna jestem posiadaczem audi A6 C4 z 96r i wszystko jak na razie było ok do momentu gdy nie padł mi aku początkowo myślałem ze to po prostu ze starości wiec wymieniłem na prawie nowy 60ah i znów wszystko było ok przez 4,5 dni po tym okresie nie odpalałem auta przez 3 dni a gdy już spróbowałem to okazało się ze aku jest kompletnie rozładowanie wiec je naładowałem i sprawdziłem mirnikiem czy jest ładowanie i okazało się że tak nawet na odpalonym silniku został wyjęty aku żeby zobaczyć czy pociągnie prąd z alternatora wynik pozytywny. W ostatnim czasie czasie auto przeszło parę wymian części filtr paliwa powietrza świece kable silniczek krokowy termostat zbiornik wyrównawczy termowłącznik oraz czujnik płynu chłodzącego lecz nie wiem czy któraś z tych wymian mogła negatywnie wpłynąć na sytuacje jaka jest teraz. Słyszałem jeszcze ze może uległ awarii regulator napięcia. Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie to bym był ogromnie wdzięczny za pomoc. POZDRAWIAM

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 11 lip 2011, 13:31

może coś pobiera Ci prąd podczas postoju?? ja miałem tak samo zajechałem do elektryka samochodowego pomierzył pobór prądu i coś ciągło, niewiele ale jednak. U mnie przyczyną była dodatkowa instalacja pod telefon niefabryczny

Magic960
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z ładowanie

Post autor: Magic960 » 11 lip 2011, 15:20

Dzięki za podpowiedz sprawdzę pobór podczas postoju. W sumie jak tak o tym pomyśle to są dwie takie rzeczy pierwsza to biała dioda która się ciągle paliła na panelu w sumie problem został tylko rozwiązany w ten sposób że została wyjęta żaróweczka a drugi to instalacja od alarmu której i tak jest bo jest ale nie działa bo prawdopodobnie została założona przez poprzedniego właściciela a nie elektryka i efekt jest taki a nie inny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja