[ A6 C6] JAKI OLEJ ZALAC DO TFSI 3.0 ? LISTA NAJLEPSZYCH TYL
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C6] JAKI OLEJ ZALAC DO TFSI 3.0 ? LISTA NAJLEPSZYCH TYL
Witam.Czytalem gdzies test olejow silnikowych i sie zdziwilem troche jak zobaczylem ze Motul nie zajął wysokiego miejsca a myslalem ze zalewam lepszy olej.Mam teraz 504/507 Motul w 3.0 TFSI i chcialbym zmienic na tego Royal Purple.Najlepiej kupowac oleje ktore NIE SA rozlewane w polsce..A rozlewaja teraz kazdy jeden...Motula slyszalem ze duzo podrobek....Najlepiej sciagac z niemiec chyba? Tutaj niby ten test http://www.royalpurple.waw.pl/index.php ... st-olejow/ . Czy taki olej wogole spelnia wymagania TFSI czyli low sap czy cos takiego...
Wymieniam olej co 10 tys km poniewaz nie jezdze ekonomicznie lecz dynamicznie tak wiec wole dbac o moj silnik.
Slucham teraz waszych wypowiedzi...
Wymieniam olej co 10 tys km poniewaz nie jezdze ekonomicznie lecz dynamicznie tak wiec wole dbac o moj silnik.
Slucham teraz waszych wypowiedzi...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Kolego starczy jak wymienisz co 20tys serwisy wymieniaj co 30 takze moim zdanie co 10 to strata pieniedzy ale kazdy robi jak uwaza ja leje 5w30 castrola edge kupuje go w normalnym sklepie nie na ebay bo to prawie to samo co allegro podruby i nie radze za czesto zmieniac firmy oleji bo kazdy olej zostawia swoj film.MaciejTFSI pisze:Wymieniam olej co 10 tys km poniewaz nie jezdze ekonomicznie lecz dynamicznie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
olej
hmmm no nie wiem czy tak jest do konca jak napisales...wole kupic z niemiec poniewaz wieksza pewnosc niz u nas.Castrol robi syf w silniku w porownaniu do mobila np i tego jestem pewnien tak wiec nie wiem czy castrol tak jak radza to dobry olej!2 wymiany latam na motulu ale interesuje mnie ten royal i valvoline.
Witam koledzy ja mam zalany castrol 5w30 i sobie chwale myśle że to dobry olej wynika to nawet z współpracy castrola z vw i audi http://www.castrol.com/castrol/generica ... Id=7001022
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
olej
Castrol dogadal sie z Audi tak wiec maja ten olej a nie ze jest super i dlatego audi go rekomenduje! Olej wymieniam najpozniej co 15tys KM. Nikt sie nie wypowiedzial jeszcze konkretnie... mozna ufac testom czy tez nie? wedlug testu motul nie wypada za kolorowo...
Skoro juz krytykowac to odnosnie tego : http://www.royalpurple.waw.pl/index.php ... st-olejow/
Kazdy mowi ze olej to olej a wcale tak nie jest!To skoro benzyna to benzyna to po co tankowac 98 jak mozna lac 95 itp itd...
Skoro juz krytykowac to odnosnie tego : http://www.royalpurple.waw.pl/index.php ... st-olejow/
Kazdy mowi ze olej to olej a wcale tak nie jest!To skoro benzyna to benzyna to po co tankowac 98 jak mozna lac 95 itp itd...
Castrol w hurcie dla ASO 5w40 kolo 12zl/l .... nie musze komentowac.
Dlatego jest polecany przez producenta, dlatego leja go w ASO itd...
Castrol niemiecki a ten co w polsce kupisz...jest roznica.
Zreszta jak z wiekszoscia artykułow ..racze popatrzec na proszki do prania czy slodycze.
Ja polecam Motula bo go biore z hurtowni i wiem ze oni bezposrednio z Francji targaja.
Motula z allegro raczej odrazdzam chyba ze u zaufanych sprzedawcow.
Olej warto lac jaki jest w specyfikacji, najlepiej taki co omija polska dystrubucje (zagraniczne napisy na bance) i wtedy marka nie ma wiekszego znaczenia.
Polecam tez skrocenie przebiegu miedzy wymianami.
To ze fabryka gwarantuje LongLIfe to jedno, ale oni patrza na przebiegi do 200tys.
To jak auto sie zachowa powyzej tej granicy dopiero swiadczyc bedzie o dobrym smarowaniu.
Dlatego jest polecany przez producenta, dlatego leja go w ASO itd...
Castrol niemiecki a ten co w polsce kupisz...jest roznica.
Zreszta jak z wiekszoscia artykułow ..racze popatrzec na proszki do prania czy slodycze.
Ja polecam Motula bo go biore z hurtowni i wiem ze oni bezposrednio z Francji targaja.
Motula z allegro raczej odrazdzam chyba ze u zaufanych sprzedawcow.
Olej warto lac jaki jest w specyfikacji, najlepiej taki co omija polska dystrubucje (zagraniczne napisy na bance) i wtedy marka nie ma wiekszego znaczenia.
Polecam tez skrocenie przebiegu miedzy wymianami.
To ze fabryka gwarantuje LongLIfe to jedno, ale oni patrza na przebiegi do 200tys.
To jak auto sie zachowa powyzej tej granicy dopiero swiadczyc bedzie o dobrym smarowaniu.
-
- Forum Audi A6 / A7