4. Po podłączeniu akumulatora odpal silnik, załącz P i ruszaj do przodu. Po męsku n i po zatrzymaniu się (po odcinku 20-50 m) przytrzymaj hamulec na 20 sekund (cały czas na D). Ten czas jest potrzebny skrzyni na zapisanie w pamięci. Jeżeli tego nie zrobisz to adaptacja nie zostanie zapisana. Następnie zmień na N i po chwili na R (skrzynia spokojnie zmieni ciśnienie ) i przejedź jakieś 20 m (wystarczy), następnie trzymaj znowu na hamulcu 20 sekund (cały czas jesteś na R). Adaptacja zakończona. Przejdź sobie na N i D. Możesz jechać.
Czegoś nie rozumiem mianowicie jak na P mam jechać do przodu?? Czy chodziło tu o D
Po podłączeniu akumulatora wrzucić D i jechać mocno do przodu, zatrzymać się i przytrzymać hamulec na 20sekund. Wrzucić N , po chwili R i znów jechać i zatrzymać się i przytrzymać hamulec. Dobrze to zrozumiałem??
[ Dodano: 2011-06-08, 14:10 ]
Byłem dziś u mechanika od skrzyni biegów. Zmienił mi olej i jest troszkę lepiej tzn nie szarpie przy zmianie biegów.
Sprawdził mi sterowniki i też są O.K.
Powiedział mi że obroty falują bo jest spadek ciśnienia i jest to usterka mechaniczna dlatego musi cała skrzynie wyciągnąć i patrzeć