Witam, wszystkich
mam pewien problem z autem audi, gdy silnik jest zimny to jeszcze jedzie ale jak juz sie nagrzeje to występuje jakaś blokada auto nie przyspiesza mozna wciskać pedał do spodu nie ma żadnej reakcji.
Przykładowo jade 80km/h chce kogoś wyprzedzić nagle bum przy setce auto przestaje przyspieszać, redukcja nie pomaga, na gaz brak reakcji, dzieje sie tak przy rożnych prędkościach ale przeważnie kolo 100-120km/h.
Nasila sie to jak silnik jest rozgrzany, po jakims odcinku przestaje mozna dalej jechać normalnie.
Obroty nie spadają, ale za to nie rosną.
Co to moze być, przyslo mi do głowy zapchane turbo ale to tylko taki strzał prosze sie tym nie sugerować.
Aha auto nie dymi na niebiesko ani wogolem, silnik pracuje rowno nie telepie go. Oprocz tego jezdzi sie normalnie.
Prosze o pomoc.
[ A6 C5 2.5 Tdi] Przestaje przyspieszać
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
trzeba doregulować kąt wtrysku zerknij czy nie świeci kontrolka od esp lub check engine
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

nie swieci napewno,sidewind76 pisze:trzeba doregulować kąt wtrysku zerknij czy nie świeci kontrolka od esp lub check engine
Vaga trzeba miec

Chciałem pomoc właścicielowi żeby nie naciął sie jak zawsze na nieuczciwych mechaniorów co wymieniają pol auta zeby sprawdzić swoje najczęściej nietrafne domysły.
Opcja na podpiecie Vaga to moze na spocie jakims.