Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2.5 Tdi] Przestaje przyspieszać

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
ube
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 2.5 Tdi] Przestaje przyspieszać

Post autor: ube » 28 maja 2011, 15:31

Witam, wszystkich

mam pewien problem z autem audi, gdy silnik jest zimny to jeszcze jedzie ale jak juz sie nagrzeje to występuje jakaś blokada auto nie przyspiesza mozna wciskać pedał do spodu nie ma żadnej reakcji.

Przykładowo jade 80km/h chce kogoś wyprzedzić nagle bum przy setce auto przestaje przyspieszać, redukcja nie pomaga, na gaz brak reakcji, dzieje sie tak przy rożnych prędkościach ale przeważnie kolo 100-120km/h.
Nasila sie to jak silnik jest rozgrzany, po jakims odcinku przestaje mozna dalej jechać normalnie.
Obroty nie spadają, ale za to nie rosną.

Co to moze być, przyslo mi do głowy zapchane turbo ale to tylko taki strzał prosze sie tym nie sugerować.

Aha auto nie dymi na niebiesko ani wogolem, silnik pracuje rowno nie telepie go. Oprocz tego jezdzi sie normalnie.

Prosze o pomoc.

sidewind76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Seweryn
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: sidewind76 » 28 maja 2011, 17:01

trzeba doregulować kąt wtrysku zerknij czy nie świeci kontrolka od esp lub check engine

ube
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ube » 28 maja 2011, 17:51

sidewind76 pisze:trzeba doregulować kąt wtrysku zerknij czy nie świeci kontrolka od esp lub check engine
nie swieci napewno,
Vaga trzeba miec :| to nie jest do konca moto auto, pytam bo może ktos mial taki problem.

Chciałem pomoc właścicielowi żeby nie naciął sie jak zawsze na nieuczciwych mechaniorów co wymieniają pol auta zeby sprawdzić swoje najczęściej nietrafne domysły.

Opcja na podpiecie Vaga to moze na spocie jakims.

ube
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ube » 30 maja 2011, 12:07

Może głupio zabrzmi ale nie znalazłem działu powitań wiec pomyślałem ze na tym forum jest inaczej :p

Czyli co nic sie nie dowiem bez podlaczenia do kompa ?
Jakis fachura stwierdził ze trzeba przegonić auto wtedy sie turbo odetka (nie wierze mu nawiasem mówiąc).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja