Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] wyciek płynu. szkoda, że nie widać skąd leci?

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] wyciek płynu. szkoda, że nie widać skąd leci?

Post autor: harbuz » 18 maja 2011, 19:51

Witam.
Przeglądałem forum, ale nic nie znalazłem co mogłoby mi pomóc. Chodzi o to, że tydzień temu padła pompa wody. Wymieniłem pompe, napinacz i pasek rozrządu, który uległ trochę zniszczeniu.
Wszystko dobrze do momentu kiedy na drugi dzień zobaczyłem wyciek z lewej strony silnika. Po mojemu na wysokości filtra powietrza, paliwa. Zawiozłem wózek do naprawy i okazało się, że cieknie z jakiegoś oringa, który siedzi w bloku z jakąś rurką, która służy do całkowitego spuszczenia płynu z bloku.
Auto odebrałem i rano widzę, że dalej kapie w tym samym miejscu :[ . Nie widzę, z góry skąd to może pokapywać. Z dołu też nie, bo jak chodzi silnik to jest sucho. Jak zostawie na noc to jest plama wielkości 5 cm. Może i nie dużo, ale wolałbym, żeby nie kapało. Może ktoś pomoże i wie gdzie łeb wsadzić, bo nie mam czasu się prosić i wozić te auto z dnia na dzień. Dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 18 maja 2011, 21:54

Wsadź głowę tam gdzie Ci wymieniali oring, poproś kogoś żeby lekko przygazował furkę, to zobaczysz skąd cieknie. Dostanie ciśnienia i pójdzie. Swoją drogą, wymienili pompę wody i poszedł oring zupełnie gdzie indziej? Dziwne to dla mnie :/

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 19 maja 2011, 07:13

Witam.
Dzisiaj po nocy było sucho. Może to był jakiś zbieg okoliczności? Sprawdzimy dzisiaj. Tylko, że teraz zauważyłem, że potej całej wymianie jakoś dziwnie to chodzi. Jak odpalę to przez minutę-dwie dziwnie faliją obroty. Jak jest na ok 800 to potrfi skakać na 1200. Nie jest to mało, bo jak zaczynam jechać to szarpie. Pech jest taki, że jak pojechałem to zareklamoważ to już tego nie było. Tak jak z dentystą. Kilka dni spokój i znowu się zaczęło. Pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja