[ A6 C5] Po wymianie oleju od wspomagania całkowity brak wsp
- bartosch
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C5] Po wymianie oleju od wspomagania całkowity brak wsp
Wymieniłem dzisiaj olej we wspomaganiu febi zielony (w sumie to prawie niebieski jest) miałem strasznie zużyty olej (jak zużyty silnikowy, ciemno szary i gesty) na płukanie układu zużyłem 3L oleju. Za kazdym razem jak wyssałem strzykawką olej ze zbiorniczka zalewałem nowy do pełna odpalałem ruszłem kierownicą i tak klika razy. aż olej zrobił się w miarę czysty. przy wymianie parę razy kierownica troszkę gorzej chodziła a potem juz normalnie. Jak juz wszystko posprzątałem i chciałem wrócić do domu to się zaczęły dziać dziwne rzeczy, tj. kierownica raz chodzila leciutko innym razem ciężko. Po przejecha niu kilku kilometrów kierownica jest jakby zamurowana. Manewrowanie jest praktycznie niemożliwe. Mam krzepę ale ledwo sobie z tym radzę. Dodam, że przed wymianą kierownica jak rano odpalałem po zimnej nocy w lewo dobrze kręciła a w prawo było kilka razy ciężko i po chwili idealnie. Pomóżcie mi proszę bo nie mam jak do pracy teraz jeździc. umówiłem się z mechanikiem na wymianę pompy wspomagania, ale nie jestem pewien, że to pompa. Pomocy!!!
-
- Forum Audi A6 / A7