[ A6 C5] Nie działa otwieranie tylnej szyby
[ A6 C5] Nie działa otwieranie tylnej szyby
Witam,
Doradźcie mi proszę co można jeszcze sprawdzić bo nie działa tylna lewa elektryczna szyba - ani z panelu kierowcy ani z panelu tylnych drzwi. Kupiłem na allegro inny inny silniczek bo myślałem że to wystarczy ale niestety tan sam objaw. Czy i jak mogę sprawdzić czy w ogóle te silniki działają - jakoś na "krótko" - niestety z elektryki jestem noga i dlatego potrzebuje jakiegoś łopatologicznego wytłumaczenia.
z góry dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
Doradźcie mi proszę co można jeszcze sprawdzić bo nie działa tylna lewa elektryczna szyba - ani z panelu kierowcy ani z panelu tylnych drzwi. Kupiłem na allegro inny inny silniczek bo myślałem że to wystarczy ale niestety tan sam objaw. Czy i jak mogę sprawdzić czy w ogóle te silniki działają - jakoś na "krótko" - niestety z elektryki jestem noga i dlatego potrzebuje jakiegoś łopatologicznego wytłumaczenia.
z góry dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
Kameleon
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
stawiam na przewody miedzy drzwiami a słupkiem
nawet jestem na 200% pewien że tam jest problem
poruszaj kablami właśni epomiędzy drzwiami a słupkiem czymając jednocześnie guzik w dól żebyś widział czy sie coś styka i czy reaguje
Miałem tak samo tylko z prawymi tylnymi drzwiami
nawet jestem na 200% pewien że tam jest problem
poruszaj kablami właśni epomiędzy drzwiami a słupkiem czymając jednocześnie guzik w dól żebyś widział czy sie coś styka i czy reaguje
Miałem tak samo tylko z prawymi tylnymi drzwiami
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.3 133KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Paliwo: Diesel
Już po naprawie... przewody załamane , prądowy gruby całkowicie przecięty. Poszły w ruch termokurcze , lutownica, cała wiązka w wężyk WSN . Jeszcze dwa przewody nadłamane więc również wzmocniłem.
Pierwszy raz rozbierałem boczek w mojej laluni - kurde czysta przyjemność... dwie śrubki i chwila szamotania z kostkami i linką..... rewelacja , a patent z wtyczkami w słupku wielki plus - wszystko przemyślane - jakby normalnie kazali projektantowi samemu to demontować w przypadku problemów....
Pierwszy raz rozbierałem boczek w mojej laluni - kurde czysta przyjemność... dwie śrubki i chwila szamotania z kostkami i linką..... rewelacja , a patent z wtyczkami w słupku wielki plus - wszystko przemyślane - jakby normalnie kazali projektantowi samemu to demontować w przypadku problemów....
szukaj załamanych przewodów na przejściu z drzwi kierowcy do wnętrza.tombit pisze:U mnie problem podobny z panelu kierowcy opuszczanie działa ale nie działa podnoszenie natomiast w tylnych drzwiach działa i w dół i w górę. Gdzie szukać usterki - panel kierowcy ?
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Paliwo: Benzyna
podłączając się pod temat, bo mam identyczny problem jak założyciel tematu, czyli nie działa mi elektryczna tylna lewa szyba ani z panelu kierowcy ani z tylnego klawisza...
Jak dobrać się do wiązki elektrycznej od klawisza w tylnych drzwiach do słupka?? Czy trzeba demontować plastikową obudowę słupka i które śruby odkręcić?? I co z progiem?? Jak się je demontuje?? Jest na forum do tego jakiś tutorial?? Jakiś opis "how to"??
Jak dobrać się do wiązki elektrycznej od klawisza w tylnych drzwiach do słupka?? Czy trzeba demontować plastikową obudowę słupka i które śruby odkręcić?? I co z progiem?? Jak się je demontuje?? Jest na forum do tego jakiś tutorial?? Jakiś opis "how to"??
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Na początek sprawdź przewody pod harmoniką drzwi - nie trzeba nic odkręcać wystarczy ją odczepić od drzwi i od słupka.Jigitt pisze:podłączając się pod temat, bo mam identyczny problem jak założyciel tematu, czyli nie działa mi elektryczna tylna lewa szyba ani z panelu kierowcy ani z tylnego klawisza...
Jeżeli będą całe, napiszemy na co jeszcze można zwrócić uwagę.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Sprawdź czy przypadkiem plastik prowadzący szybę nie jest uszkodzony i czy nie blokuje się w prowadnicy. Możesz spróbować odczepić od niego szybę i zobaczyć czy chodzi on prawidłowo w prowadnicy.jmm pisze:To i ja się podepne. Przewody polutowalem, silnik wymieniłem. Efekt taki, że szyba schodzi w dół, ale w górę już nie chce, to znaczy trzeba ja kliknięciami co kilka cm podnosić.
Może mam uwalony moduł komfortu bo tylko 8v jest na silniku, a może tak ma być a padło co innego??
PS. Miałeś uszkodzony silnik, czy wymieniłeś go szukając rozwiązania problemu?