[ A6 C6] Wymiana panela klimatyzacji
[ A6 C6] Wymiana panela klimatyzacji
Koledzy posiadam zwykły panel klimatyzacji i MMI Basic, chciałbym go zmienić na ten graficzny od klimatronika, czy wystarczy wyjąć tamten stary i włożyć nowy? i co oznacza sciagniecie CP? Z góry dziękuję za odpowiedź
Wprowadzone mody
- pełny fis
- tylnie światła LED
- chip na 172 KM
- przyciemnione szybki
- koła 17"
- kamera cofania
- pełny fis
- tylnie światła LED
- chip na 172 KM
- przyciemnione szybki
- koła 17"
- kamera cofania
CP - ochrona komponentu ,w module jest wpisany konkretne VIN ,jak podlaczysz inny panel zapali sie na wyswietlaczach OFF OFF i bedzie dzialal tylko nadmuch na przednia szybe, jesli jestes w 100% pewny legalnosci nowego modulu,to jedz do aso i tam ci odblokuja za 100pare zloty.... problem moze byc rowniez gdy auto przejela ubezpieczalnia,takie VINy sa tez blokowane w GEKO.,ale najwazniejsza rzecza jest ze nowy modul nie przejdzie adaptacji bez podlaczenia dodatkowych czujnikow ......
Witam.
Zamontowałem nowy panel, działa nadmuch na przednią szybę ale niestety nie udało się zdiąć CP powiedzieli, że nie wiedzą dlaczego. Gdzieś wyczytałem, że bez zamontowania dodatkowych czujników też nie przejdzie, może ktoś mi powie czy i gdzie te czujniki montować czy bez nich powinno przejść CP.
Pozdrawiam
Zamontowałem nowy panel, działa nadmuch na przednią szybę ale niestety nie udało się zdiąć CP powiedzieli, że nie wiedzą dlaczego. Gdzieś wyczytałem, że bez zamontowania dodatkowych czujników też nie przejdzie, może ktoś mi powie czy i gdzie te czujniki montować czy bez nich powinno przejść CP.
Pozdrawiam
Audi A6 C6 2.0 TDI
Mody: PDF Graficzny, BT, DVD, TV, Multi Kierownica, Język polski, Internet Hot Spot,
Mody: PDF Graficzny, BT, DVD, TV, Multi Kierownica, Język polski, Internet Hot Spot,
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam
bo ja też nad tym się zastanawiam tylko nie wiem jaki panel kupić
Pozdr
Jak byś mógł to zapodaj zdjęcia z tym wyświetlaniem na MMI Basic PlusJaroek pisze:no i wszystko elegancko chodzi i cieszy. Panel wylazł bez najmniejszych problemów jak i wymiana bezproblemowa. Z CP uporał się serwis i łączny koszt 350zł satysfakcjonuje bardzo . Podgrzewanie siedzeń jak i cała reszta podczas zmian (siła nawiewu itd.) jest wyswietlana na MMI basic
bo ja też nad tym się zastanawiam tylko nie wiem jaki panel kupić
Pozdr
musisz dolozyc czujnik jakosci powietrza (+12v, masa, sygnal do panela) i to wsumie wszystko co musisz zrobic, ochrone komponentu zdejmie kazdy serwis audi - teoretycznie
nie wszystkie serwisy chca to robic i mowia ze moga tylko nowe czesci montowac itd.
moze czasami wyjsc jakis problem z jakims czujnikiem temperatury, jest ich sporo i jest kilka wersji nagrzewnic, ostatnio mi wyszlo tak ze brakowalo czujnika temp srodkowej kratki - mimo ze sa w samej kratce jeszcze 2 czujniki lewy/prawy. Ale to wszystko wyjdzie po diagnozie, bez wzgledu czy masz zdjete CP czy nie - panel normalnie mozesz diagnozowac,
Co do samej blokady, musisz uwazac na kradzione panele - autem z serwisu juz nie wyjedziesz jak taki panel bedziesz chcial zamontowac, podobnie jest z czesciami z aut testowych - testowe to testowe, potem zlom bez sprzedazy jakichkolwiek czesci
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
moze czasami wyjsc jakis problem z jakims czujnikiem temperatury, jest ich sporo i jest kilka wersji nagrzewnic, ostatnio mi wyszlo tak ze brakowalo czujnika temp srodkowej kratki - mimo ze sa w samej kratce jeszcze 2 czujniki lewy/prawy. Ale to wszystko wyjdzie po diagnozie, bez wzgledu czy masz zdjete CP czy nie - panel normalnie mozesz diagnozowac,
Co do samej blokady, musisz uwazac na kradzione panele - autem z serwisu juz nie wyjedziesz jak taki panel bedziesz chcial zamontowac, podobnie jest z czesciami z aut testowych - testowe to testowe, potem zlom bez sprzedazy jakichkolwiek czesci
Witam.
Można powiedzieć że uporałem się z CP ale mam jeszcze takie pytanie odnośnie nastawów podstawowych czy mają się one zrobić bo umnie jest błąd że nie wykonane nastawy podstawowe i jak chcę to zrobić wyskakuje błąd.
Pozdrawiam
Można powiedzieć że uporałem się z CP ale mam jeszcze takie pytanie odnośnie nastawów podstawowych czy mają się one zrobić bo umnie jest błąd że nie wykonane nastawy podstawowe i jak chcę to zrobić wyskakuje błąd.
Pozdrawiam
Audi A6 C6 2.0 TDI
No też się nad tym zastanawiałem czy bezmyślnie nie robie tego jak trzeba i może ktoś podpowiedział by na którym kanale to trzeba zrobić ja robiłem na 001 ale może to trzeba na innym a ja tak usilnie staram się to zrobić nie tak
Audi A6 C6 2.0 TDI