[ A6 C6] Wymiana panela klimatyzacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
-
- Forum Audi A6 / A7
Jest mozliwosc spalenia klimatronika? Kupilem mialem wymienic zawiozlem do elektronechanika nastepnego dnia mowi ze nie uporal sie z CP pojechalem do nastepnego i to przy mnie robi i mowi ze spalony lub zepsuty . Ja w szoku bo dziala pisalo off off a teraz nic nie reaguje... mozna to jakos naprawić? Ps czy jak kupie anglika panel (tanszy) przeloze tylko przednia czesc chodzi o te skosy bedzie dzialal jak nalezy w sensie prawa strona klima to prawe pokretlo. Lewa lewe pokretlo itd.

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Sam podlaczylem pod kostki i pisalo off off czyli zakodowany Cp. Pojechalem zdjac do pseudo fachowca bo obdzwonilem cala Nyse i nikt nie potrafi ten mowil ze moze zostawilem mu auto po paru godzinach mowi ze nie dal rady. To spoko zabralem auto i w koncu znalazlem innego. On mowi ze spalony/ zepsuty... wrocilem do tamtego goscia on mowi ze nic nie zrobil. Nie przyzna sie a ja nie mam dowodow ze to on.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jaka jest roznica miedzy 4F1 820 043 J / S / R bo z takimi sie spotykam ? Do kupienia mam S tanio, ale slyszalem ze to okrojona wersja ale ma grzane fotele nie wiem jak z reszta ? Bedzie dzialac?
[ Dodano: 2016-10-05, 12:09 ]
Klimatronik 190. Zdjecie CP 250 elektronechanik (350 w aso Lelek opole). Wszystko śmiga:)
![Obrazek]()
[ Dodano: 2016-10-05, 12:09 ]
Klimatronik 190. Zdjecie CP 250 elektronechanik (350 w aso Lelek opole). Wszystko śmiga:)
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Skrzynia: S-tronic
Witam
Chciałbym zapytać w temacie zmiany panela klimatyzacji (na Delux) w autach z mmi basic (2004-2006).
Czy oprócz zdjęcia CP trzeba przekodowywać coś w MMI aby na wyświetlaczu MMI była wizualizacja nastaw klimy jak na zdjęciu poniżej:
![Obrazek]()
Nigdzie nie mogę znaleźć "podpowiedzi" kodowania MMI w tych rocznikach (mój program nie pokazuje niestety).
Chciałbym zapytać w temacie zmiany panela klimatyzacji (na Delux) w autach z mmi basic (2004-2006).
Czy oprócz zdjęcia CP trzeba przekodowywać coś w MMI aby na wyświetlaczu MMI była wizualizacja nastaw klimy jak na zdjęciu poniżej:
Nigdzie nie mogę znaleźć "podpowiedzi" kodowania MMI w tych rocznikach (mój program nie pokazuje niestety).
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
Niestety nie jest to możliwe. Dana część musi być dopisana do modułu gateway w aucie.sudan pisze:czy jest mozliwe kupic panel,ktory bedzie mial sciagniete CP ?
Kiedyś rozmawiałem telefonicznie z zakładem ściągającym CP i oferowali takie dopisanie jeżeli prześlę im moduł gateway i dany sterownik... w tym czasie miałbym auto unieruchomione.
Rozpiętość cen paneli wynika z tego, że część oferowanych paneli pochodzi od wersji angielskich (nie przydatny do wersji europejskich - różni się kształtem, czasem ciężko to dostrzec), oraz różnego wartościowania przez sprzedających.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: olyon86
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Witajcie, jestem po wymianie klimatronika na wersję Deluxe i wszystko gra (wiadomo błędy z czujników są) tylko nie wyświetla temperatury na MMI gdy przekręcę pokrętło od temp,dodam iż mam panel ciemny. Musze dopiero wcisnąć pokrętło od temp , wtedy dopiero pokazuje na mmi zmianę temp, wszystko inne wyświetla się na MMI(fotele, zmiana kierunku nawiewu czy siły). Czy problem może leżeć w adaptacji , rok autka 2007.
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
Cytuję sam siebie ale teraz w formie prośby, czy może ktoś dysponuje "podpowiedzią" kodowania do przedlifta (04-08), bo mój VAGCANPRO nie pokazuje jakie są opcje.Bart_d pisze:Nigdzie nie mogę znaleźć "podpowiedzi" kodowania MMI w tych rocznikach (mój program nie pokazuje niestety).
Na środę jestem umówiony na zdjęcie CP i chciałbym dopiąć od razu wszystko.