Ruszyło mnie to ostatnio jak dwie osoby z rzędy zapytały czy to nie przypadkiem 1,9 pod maską, znaczy jest aż tak źle.
Co ma wpływ na moc tego silnika?
Osobiście zaczął bym od ustawienia zapłonu. Co dalej, kąt wtrysku? egr?
zapraszam do dyskusji
wyprzedzenie wtrysku,i sprawność turbiny to chyba dwie podstawowe kwestie-oczywiście zakładamy że silnik nie jest nadmiernie zużyty (ciśnienie sprężania) i rozrząd ustawiony prawidłowo+ filtry są drożne
polecam odkrecenie egra, przeczyszczenie i koniecznie sprawdzenie zasyfienia kolektora dolotowego.. jesli w srodku bedzie duzo syfu to trzebaby go odkrecic i przeczyscic.
ponadto zalezy jeszcze jak jezdzisz autkiem, jesli trzymasz go na niskich obrotach ze turbina nie dziala to moze sie zachowywac jak 1.9 :P
Jeżdżę różnie. Ale właśnie z tą turbiną podsunął kolega pomysł mam urwany przewód podciśnieniowy? od tej gruszki w której jest jakiś tam filtr patrząc od przodu auta po lewej stronie silnika z przodu.
ja jeżdżę tak 2000-2500 a czy to prawda ze turbo u nas działa od 2500 ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie www.ptwm.pl
jeśli dobrze pamietam to turbo dziala od 2250 obrotów (chyba ze pomylilo mi sie z maksymalnym momentem obrotowym)..
a co do przewodu to masz go peknietego/urwanego czy jak ? chodzi o ten ktory odchodzi od tej puszki filtra po lewej i schodzi w dól ?
bo nie ogarniam prawde mowiac o jakiej gruszce mowa :D
jesli chodzi o ten co powiedzialem to musisz kupic nowy a aso (niemaly wydatek chyba ok 400 zl) albo mozesz probowac go owijac drutem i mocna tasma... moze rok wytrzyma..
Cześć wam koledzy Grzesieka6 ze szczecina jesteś ? może jak byśmy sie ustawili byś morze zobaczył co sie dzieje z moją audi byś akurat coś powiedział na jakieś uszkodzenie może lepiej sie znasz zobaczysz od razu moja audi pozdrawiam
Chodzi o to: http://img207.imageshack.us/img207/8908/p1040822.jpg mechanik wspomniał że może mieć wpływ na zdolności turbo.
howel nie jestem ze szczecina ale codziennie bywam w szczecinie w szkole, mechanikiem nie jestem więc nie wiem czy mi oceniać coś takiego :P sam szukam pomocy na forum bo zaniedbałem to auto strasznie.
GrzesiekA6 mam pytanko bo były robione jakieś tam logi i wyszło to że mam nie sprawny zawór n75 jak byś chciał mi pomóc to zadzwoń to byśmy na chwile zamienili te zawory to będę wiedział że muszę kupić pozdrawiam tel.889355225