Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 2.7 TDI ] Silny zapach plynu chlodzacego

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
z0mbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 2.7 TDI ] Silny zapach plynu chlodzacego

Post autor: z0mbie » 14 lut 2011, 10:24

Witam ! Nie dawno albowiem tydzien temu stalem sie szczesliwym (mam nadzieje ze tak pozostanie do konca) posiadaczem Audi A6 C6 2.7 TDI . Zaniepokoilo mnie ze po powrocie z pracy otworzylem maske i poczulem silny zapach plynu chlodzacego. Sprawdzalem stan plynu na poczatku przed i po zakupie auta i nie ubylo go ani nadal nie ubywa a przejechalem juz 1200 mil. Bylem u "znajomego" w warsztacie zeby zlokalizowac ewentualny wyciek ale po dokladnym obejzeniu nic nie znalezlismy.
Kolo z warsztatu zauwazyl ze ktos sypal proszek do uszczelniania do zbiornika z chlodziwem.
Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem ? Co moze byc przyczyna ? Zaznaczam ze nie widac nigdzie wycieku , dolna oslona/plyta silnika byla sucha po demontazu.
Prosze o porade i z góry dziekuje ;)

Awatar użytkownika
z0mbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: z0mbie » 15 lut 2011, 08:42

Dziekuje za odpowiedz :) Czy warto jest przeplukac system i zmienic plyn na nowy ?

Awatar użytkownika
z0mbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: z0mbie » 15 lut 2011, 08:56

Bardziej zalezy mi na jego lokalizacji :) goscie z warsztatu mowili ze jak przeplukam system to pozbede sie tego proszku i pewnie znowu zacznie cieknac :) problem w tym ze dosc ciezko jest zlokalizowac taki wyciek ( chyba ze jest to chlodnica tak jak mowisz ).Czytalem tez na angielskim forum ze czesto nawala pomocnicza pompa wody ...czy to znaczy ze sa dwie ? ;)

Awatar użytkownika
z0mbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: z0mbie » 15 lut 2011, 09:06

w kazdym razie dzieki ;) dam znac jak rozwiarze problem ;)

[ Dodano: 2011-02-15, 13:37 ]
bylbym wdzieczny gdby ktos mogl mi powiedziec cos o ukladzie chlodzenia poniewaz nie mam etki :P czy sa tam dwie pompy czy jedna ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja