Jak w temacie...
Przypadkiem zauważyłem, że te przyłącze (zdjęcia) jest luźne... nic z niego nie cieknie, jest czysto, ale jest luźne... Przyłącze po prawej stronie jest sztywne.
Jak się nazywa ta część, z której wychodzi to przyłącze?
Jest to pompa podciśnienia która odpowiada między innymi za wspomaganie siły hamowania, oraz reguluje pracę turbosprężarki. Jeżeli autko normalnie ci hamuje i zbiera się na obroty od samego dołu to wszystko jest ok. Spróbuj odpalić auto i troche go przekazuj, później zgaś i poruszaj w tym miejscu gdzie ci goni wężyk, jeżeli będzie syczało to znaczy że ucieka ci podciśnienie.
Mam dokładnie ten sam problem. tyle że u mnie pewniak że zasysa powietrze bo sztangi od turbo nie podciąga do koĂąca na biegu jałowym, a jak docisnę ten wężyk to sztanga niemal momentalnie wędruje w górę. Orientuje się ktoś jak usunąć luzy na wyjściu pompy vaccum, jak to jest zbudowane, jak uszczelnić?? Czy konieczna jest wymiana całości??
Czytałem że na jakiś czas egzamin zdawało delikatne oklepanie do okoła tego kołnierza z aluminium lub oblepienie poxyliną. Ale takie metody to wszystko półśrodki. Jest to pompa Vacum produkcji LUK która właśnie miała taką wadę, jej odpowiednik BOSCH jest inaczej skonstruowany i nie ma tego problemu,
- pompa vacum Boscha 038145209M - szukać z jak najświeższych roczników np 07-08, na allegro od 100zl
- nową uszczelkę pompy: 038145215 - w serwisie ok.30zl
Te pompy to wszystkie identyczne są niezależnie z jaką końcówką w numerze seryjnym : )
Za uszczelkę płaciłem w serwisie dokładnie 27zł - taniej niż na allegro!
Jak coś mam pompkę podobno od golfa V 2007r, a czy to BOSCH czy LUK to muszę sprawdzić.