[a6 C5 2.5 TDI] klimatronik wariuje
[a6 C5 2.5 TDI] klimatronik wariuje
Witam, chce ponowić temat mojego problemu z climatronikiem. od lata pojawiły się dziwne odgłosy dochodzące z panelu clim. i z pod kierownicy, odgłosy specyficzne jak pstrykający przekażnik. Działo się tak wtedy gdy wł. econ lub chciałem całkowicie wył. klime. Latem nie sprawiało mi to dużego kłopotu ponieważ jeżdziłem na wł. klimie i wszystko śmigało jak trzeba. Problem zaczął się pogłębiać i ostatnio nawet jak jest klima wł. to też pstryka od czasu do czasu. Po podłączeniu do Vaga wywakiło mi błąd potencjometr w v71 G113- przerwa lub zwarcie do plusa. Wymieniłem 2 przekażniki od klimy, sprawdziłem czy wszystkie klapy pracują, i niby wszystko gra a jednak nadal pstryka z tych miejsc. Proszę o pomoc.
Właśnie rozebrałem wszystkie plastiki, wszystkie klapy chodzą, fakt faktem że w momencie gdy męczyłem klimatronikiem te klapy to akurat nic nie pstrykało w przekażnikach. Jutro jeszcze raz będę próbował, najlepiej gdyby pstrykało i wtedy bym sprawdzał nastawy. jutronapiszę czy coś się działo.
[ Dodano: 2011-01-13, 18:54 ]
Dzisiaj zauważyłem ,że tak jak latem podczas jazdy pstrykanie się zaczęło gdy włączyłem econ, po wył. natychmiast pstrykanie ustawało. I jeszcze jedno, gdy auto było zgaszone i wł zapłon i klimatronik to ruszałem nastawieniami- klapy na nogi, kratki itd. na wszystkie możliwe sposoby i wszysto chodziło płynnie, w momencie uruchomienia silnika znowu pstrykanie. Myślę że w moim przypadku jest problem gdzieś indziej, może jakiś przetarty przewód który po uruchomien silnika ma zwarcie lub jeszcze coś innego. Wyciągłem też panel klimatronika, przedmuchałem, wyczyściłem, wygląda ok. Pomału pomysły mi się kończą
[ Dodano: 2011-01-23, 13:46 ]
Wymieniłem panel klimatronika i póki co jest ok, czas pokaże czy to było to
[ Dodano: 2011-02-01, 12:11 ]
Noi nadal lipa. Klimatronik chodził dwa dni. I nadal buczy, myślę że to może zwarcie gdzieś na kablach, już sam
wiem. Na vagu 0 błędów
[ Dodano: 2011-01-13, 18:54 ]
Dzisiaj zauważyłem ,że tak jak latem podczas jazdy pstrykanie się zaczęło gdy włączyłem econ, po wył. natychmiast pstrykanie ustawało. I jeszcze jedno, gdy auto było zgaszone i wł zapłon i klimatronik to ruszałem nastawieniami- klapy na nogi, kratki itd. na wszystkie możliwe sposoby i wszysto chodziło płynnie, w momencie uruchomienia silnika znowu pstrykanie. Myślę że w moim przypadku jest problem gdzieś indziej, może jakiś przetarty przewód który po uruchomien silnika ma zwarcie lub jeszcze coś innego. Wyciągłem też panel klimatronika, przedmuchałem, wyczyściłem, wygląda ok. Pomału pomysły mi się kończą

[ Dodano: 2011-01-23, 13:46 ]
Wymieniłem panel klimatronika i póki co jest ok, czas pokaże czy to było to

[ Dodano: 2011-02-01, 12:11 ]
Noi nadal lipa. Klimatronik chodził dwa dni. I nadal buczy, myślę że to może zwarcie gdzieś na kablach, już sam