Mam pytanko następującej treści. Otóż podczas jazdy dłuższej, po ok 15-20km w pewnej chwili zapalają mi się kontrolki ESP i ABS i nie gasną aż do ponownego odpalenia silnika. ÂŻadne inne kotrolki temu nie towarzyszą... SPrawdzałem działanie ESP na szutrze i asfalcie i niby wszystko grało...Przednie hamulce mam wymienione, tylne są jeszcze do użytku...
Spotkaliście się z czymś takim czy czeka mnie wizyta w warsztacie ?
[A6 C5] 2 kontrolki naraz...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2006
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5] 2 kontrolki naraz...
Pozdrówka z Pyrlandii 

-
- Forum Audi A6 / A7
Przednie hamulce były wymieniane jeszcze w serwisie Audi, więc nie sądzę, aby źle podłączyli. Ciekowi mnie to, że te kontrolki nie zapalają się zawsze, ale od czasu do czasu, zupełnie jakby w jakiejś specyficznej sytuacji czujnik fiksował...censored pisze:a jak przednie klocki wymieniales to czujniki dobrze podlaczyles?
Pozdrówka z Pyrlandii 

- robertas1.8
- Forum Audi A6 / A7
Sprawdź połączenia z czujnikiem. Miałem kiedyś sytuacje że po wymianie przegubów w pasacie b5 fl przy robocie delikatnie poruszyłem czujnikiem i cały czas załączał sie abs podczas jazdy. Wystraszyło mnie to nie na żarty ale jeszcze na drodze sie doszukałem przyczyny, poruszałem czujnikiem i wszystko sie naprawiło :-P Ja bym sie doszukiwał właśnie tego, a przypuszczam że przestaje stykać jak wpadniesz na dziure albo coś 

A8 audi wkracza na teren, nic nie poradze, jestem szpanerem
-
- Forum Audi A6 / A7
No więc wiem, że nic nie wiem.
Czujniki sprawdzone, wygląda, że są ok, Komp nie pokazuje żadnych błędów, sprawdzałem też ilość obrotów wszystkich kół podczas jazdy, też ok, a kontrolki znowu mi śmignęły przed oczami... Niestety nie dałem rady dojechać do warsztatu z zaświeconymi kontrolkami, pewnie wiedziałbym więcej. Mimo wszystko dzięki za rady, mam nadzieje, że dojdę z tym do ładu...
Czujniki sprawdzone, wygląda, że są ok, Komp nie pokazuje żadnych błędów, sprawdzałem też ilość obrotów wszystkich kół podczas jazdy, też ok, a kontrolki znowu mi śmignęły przed oczami... Niestety nie dałem rady dojechać do warsztatu z zaświeconymi kontrolkami, pewnie wiedziałbym więcej. Mimo wszystko dzięki za rady, mam nadzieje, że dojdę z tym do ładu...
Pozdrówka z Pyrlandii 

- Murzyn
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jak robiles to w ASO to jedz z reklamacja. Czujniki moga wariowac jak dostaja za duzo info na raz (np jakbys krecil 360o itd) lub sa zle zalozone/ podpiete.
Co do jakosci roboty w ASO - wybacz ale podczas przegladu potrafia urwac kruciec podgrzewacza i np nie potrafia zalozyc oslony na aku :shock: Ja preferuje sprawdzonych mechanikow nie ASo gdzie pracuja dzieci na praktykach
Co do jakosci roboty w ASO - wybacz ale podczas przegladu potrafia urwac kruciec podgrzewacza i np nie potrafia zalozyc oslony na aku :shock: Ja preferuje sprawdzonych mechanikow nie ASo gdzie pracuja dzieci na praktykach
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
i co kolego,diagnoza znana już? bo mi nieraz włącza się ASR przy wchodzeniu w zakręt przy większej niż np 60km/h przychamowując jednocześnie auto,a jak sprawdzałem to żadnych błędów mi nie pokazuje...może coś podobnego Twojej furce dolega,jak rozgryziesz daj znać,pozdr
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
moge dac sobie reke uciac ze jest walniety czujnik stopu,mialem to kiedys znajduje sie pod pedlalem hamulca,i kosztuje tylko 38zl on jest na czterech kablach i jak jest juz walniety to wlasnie zapalaja sie te kontrolki +kontrolka od swiec zarowych mruga
duzo zrobione i juz prawie nie ma co robic......
-
- Forum Audi A6 / A7
No wiec gregor - strzał w 10!gregor26 pisze:moge dac sobie reke uciac ze jest walniety czujnik stopu,mialem to kiedys znajduje sie pod pedlalem hamulca,i kosztuje tylko 38zl on jest na czterech kablach i jak jest juz walniety to wlasnie zapalaja sie te kontrolki +kontrolka od swiec zarowych mruga
Pisze dopiero teraz bo dopiero teraz wysiadły mi kompletnie światła stopu, mrugało tylko trzecie co 3 sekundy. Pytałem "fachowców" i każdy mówił, że to ciężki temat... Zdecydowałem się na wizytę w ASO i trwało to wszystko 25 minut.
Wcześniej zaprzestałem myślenia o tym, bo kontrolki po prostu się nie zapalały, ale potem jak już się zapaliły to na stałe...
gregor26 - stoję Ci bro!
Pozdrówka z Pyrlandii