[A6 C6] Brak zapłonu, zero reakcji na kluczyk...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2016
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Panowie, u mnie też od 2 dni blokada chodzi bardzo ospale. Przygotowany jestem na jej wyłączenie, ale mam pewien dylemat. W jednym z postów było napisane, że wyjęcie całej wtyczki rozwiązało problem. Większość natomiast pisze, że trzeba odłączyć tylko jeden przewód. I tutaj pytanie: można wypiąć całą wtyczkę od modułu blokady?
[ Dodano: 2017-04-11, 10:36 ]
No i stało się. Dziś rano samochód został zablokowany.
[ Dodano: 2017-04-11, 10:36 ]
No i stało się. Dziś rano samochód został zablokowany.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
masz vcds żeby skasować błąd i odblokować?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2016
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7
OK procedurę znasz?
Włączasz zapłon i mimo że żadne kontrolki się nie świecą jesteś w stanie połączyć się ze sterownikiem blokady kierownicy, kasujesz błąd i nagle wszystko się oświeci
Włączasz zapłon i mimo że żadne kontrolki się nie świecą jesteś w stanie połączyć się ze sterownikiem blokady kierownicy, kasujesz błąd i nagle wszystko się oświeci
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie, ja mam np tego typu problem że jak wkładam kluczyk, nic sie nie dzieje.. ale najlepsze jest to , że normalnie odpala, błędy takie jak wszyscy 0456, ostatnio aku mi sie kilkukrotnie rozładował ale nie bylo tego typu problemu, dopiero dzisiaj rano..( wczoraj wyjałem kilkukrotnie bezpiecznik od zmieniarki) ale nie sadze zeby to był problem, ma ktoś jakiś pomysł?
-
- Forum Audi A6 / A7
blokada kierownicy...
pewnie i Ciebie dopadło
pewnie i Ciebie dopadło
-
- Forum Audi A6 / A7
Podpinam się pod wątek. Przeczytałam cały 😵
Wkładam kluczyk, ciemno. Blokady nie słychać, Mai tez nie działa.
Po kilku minutach, czasem 5 a czasem 55, zalapuje i odpala.
Komp pokazuje błąd 00166. Nie da się go skasować.
Od czego zacząć? Pojawiła się sugestia wymiany stacyjki, czy odpiac kabelek w tej blokadzie kierownicy ?
Miał ktoś taki błąd???
00166
Schalter fĂźr Zugang und Startberechtigung (E415)
Access/Start Authorization Switch (E415)
Wkładam kluczyk, ciemno. Blokady nie słychać, Mai tez nie działa.
Po kilku minutach, czasem 5 a czasem 55, zalapuje i odpala.
Komp pokazuje błąd 00166. Nie da się go skasować.
Od czego zacząć? Pojawiła się sugestia wymiany stacyjki, czy odpiac kabelek w tej blokadzie kierownicy ?
Miał ktoś taki błąd???
00166
Schalter fĂźr Zugang und Startberechtigung (E415)
Access/Start Authorization Switch (E415)
Witam panowie. Niestety i mnie dopadło. Rano wsiadam do samochodu wkładam kluczyk a tu cisza. Po przeczytaniu całego wątku popiołem vcds blok 05. No i kasuje błędy. Niestety nie pamiętam jakie. Niestety nie pomogło. Nadal cisza. Po sprawdzeniu błędów wyskakuje 01176 - key 004 - no signal/communication. Da się go skasować lecz po przekreceniu kluczyka powraca. Rozbierać blokadę czy szukać problemów w immo? Niestety mam tylko jeden kluczyk. Kilka stron wcześniej ktoś miał identyczny problem lecz nie napisał jak sobie z nim poradził. Ma ktoś jakiś pomysł?
brak reakcji na kluczyk
Witam
Dzisiaj w nocy dopadł mnie ten sam problem.wkładam kluczyk i zero reakcji,włącza się tylko mmi i radioPrzeczytałem wszystkie strony i dzisiaj spróbuję podpiąć się v-scanem od viaken dzięki za szczegółowe opisy, póżniej napiszę co wyszło.Pozdrawiam
[ Dodano: 2018-02-21, 02:26 ]
Witam
podłączyłem v-scan , przekręciłem kluczyk na zapłon,nacisnąłem pedał hamulca, kanał 05 (zezwolenie startu) znalazłem w dziale elektronika 1 ,skasowałem błędy i wszystko działa.
Pozdrawiam
Dzisiaj w nocy dopadł mnie ten sam problem.wkładam kluczyk i zero reakcji,włącza się tylko mmi i radioPrzeczytałem wszystkie strony i dzisiaj spróbuję podpiąć się v-scanem od viaken dzięki za szczegółowe opisy, póżniej napiszę co wyszło.Pozdrawiam
[ Dodano: 2018-02-21, 02:26 ]
Witam
podłączyłem v-scan , przekręciłem kluczyk na zapłon,nacisnąłem pedał hamulca, kanał 05 (zezwolenie startu) znalazłem w dziale elektronika 1 ,skasowałem błędy i wszystko działa.
Pozdrawiam