Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2.6 QUATTRO sedan] - wyciek z nagrzewnicy

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lukas83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 2.6 QUATTRO sedan] - wyciek z nagrzewnicy

Post autor: lukas83 » 03 paź 2010, 13:19

Witam.

Pojawił się u mnie wyciek, podejrzewam, że z nagrzewnicy. Objawia się to tym, że od strony kierowcy kilka razy wyleciał ciepła woda z nawiewu na nogi. Musiałem już kilka razy dolewać wodę ok. 1- 1,5 litra. Układ chłodzenia był sprawdzany, oprócz nagrzewnicy nie ma wycieku.

Chcę zamówić nagrzewnicę przez allegro, ale nie wiem czy wystarczy wymienić tylko ten element:
Obrazek?

Co sądzicie o kupnie nowego zamiennika za 30-40 zł z allegro? Darować sobie i kupić używaną, ale oryginalną?
Jestem z grupy przeciwników LPG, gaz jest dobry do kuchni :P
---------------------------------------------------------------------------------
Moja zabawka - Audi Coupe z rzędową piątką --> http://gfx.efotek.pl/images/nrhr6riodwd0x0kzggap.jpg

Awatar użytkownika
4r3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 4r3k » 03 paź 2010, 15:34

żadnych używek, kup lepiej zamiennik tylko dobrze pomierz tą swoją nagrzewnicę, bo zamienniki mają różne wymiary, zależnie od tego jaka firma je robi

Awatar użytkownika
lukas83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukas83 » 03 paź 2010, 22:50

OK, jednak co nowe to nowe, w sumie używana za chwile też może się sypnąć.

Ale nurtuje mnie jeszcze czy wymieniając nagrzewnicę na 100% problem zniknie, czy może lecieć gdzieś jeszcze, poprzez jakiś inny element układu ogrzewania.
---------------------------------------------------------------------------------
Moja zabawka - Audi Coupe z rzędową piątką --> http://gfx.efotek.pl/images/nrhr6riodwd0x0kzggap.jpg

zbyszek_be2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zbyszek_be2 » 05 paź 2010, 10:42

Zgadzam się z opinią 4rs3k za dużo do rozkręcania żeby pchać się w używki a jeżeli nie zlokalizowałeś innych wycieków to na 100% pomoże

Awatar użytkownika
lukas83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukas83 » 05 paź 2010, 16:16

Dziękuję chłopaki za pomoc. Nie ma to jak opinia kolegów z forum:) Już zamówiłem nową.

Edit:

Już jest założona nowa nagrzewnica. Wreszcie jest OK, bo już mi się robiło jacuzzi i sauna w samochodzie;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja