[usluga]odradzam pseudo firmy kurierskie www.kurjerzy.pl
[usluga]odradzam pseudo firmy kurierskie www.kurjerzy.pl
witam.odradzam jakiekolwiek uslugi firmy www.kurjerzy.pl.
firma wykupila hurtem uslugi z 3 firm kurierskich.sprzedaje je teraz deko drozej ale taniej niz sami kurierzy.skusilem sie na wysylke kół.zaplacilem za wysylke w jedna strone i zamowilem i zaplacilem za przesylke w droge powrotna bo miala to byc wymiana z kolega z forum.moja paczka do niego zostala wyslana bez problemu.jednak od niego paczka juz nie wyszla bo sie okazalo ze ma byc inaczej zapakwoana czyli najpierw slyszalem ze po 2szt.zmienilem zamowienie bo wychodzila ta sama cena.poprostu zrobilem 2 paczkipo 2 kola.potem sie okazalo ze pani w firmie kurierskiej stwierdzila ze jednak nie.maja byc zapakowane osobno kazda.na koncu sie okazalo.ze pan kurier nie zabierze paczki i tyle.a wszystko to organizowala firma ktora podalem w tytule.w kontaktach nie ma numeru telefonu zebycos szybko zalatwic.dla ups my jestemy tylko odbiorca lub dostawca.zleceniodawca jest firma kurjerzy.firma nie potrafi zorganizowac konkretnej pomocy w konkretnej sytuacji.poprostu moze udzielic ogolnikowej informacji.nigdy wiecej takich firm.
firma wykupila hurtem uslugi z 3 firm kurierskich.sprzedaje je teraz deko drozej ale taniej niz sami kurierzy.skusilem sie na wysylke kół.zaplacilem za wysylke w jedna strone i zamowilem i zaplacilem za przesylke w droge powrotna bo miala to byc wymiana z kolega z forum.moja paczka do niego zostala wyslana bez problemu.jednak od niego paczka juz nie wyszla bo sie okazalo ze ma byc inaczej zapakwoana czyli najpierw slyszalem ze po 2szt.zmienilem zamowienie bo wychodzila ta sama cena.poprostu zrobilem 2 paczkipo 2 kola.potem sie okazalo ze pani w firmie kurierskiej stwierdzila ze jednak nie.maja byc zapakowane osobno kazda.na koncu sie okazalo.ze pan kurier nie zabierze paczki i tyle.a wszystko to organizowala firma ktora podalem w tytule.w kontaktach nie ma numeru telefonu zebycos szybko zalatwic.dla ups my jestemy tylko odbiorca lub dostawca.zleceniodawca jest firma kurjerzy.firma nie potrafi zorganizowac konkretnej pomocy w konkretnej sytuacji.poprostu moze udzielic ogolnikowej informacji.nigdy wiecej takich firm.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 15:18 przez Forum Audi A6 ., łącznie zmieniany 4 razy.
pama, dzieki kolezko za uwage juz poprawione.tak mi zyly lataja ze robie wiecej literowek niz normalnie...od 10 siedze na telefonie i probuje ustalic co sie stanie z moja kasa i kolami....najchetniej to wybral bym sie na zachod pod pile do tego wałcza i zalozyl po jednym kole na szyje i tej kierowniczce tam i kierownikowi.jak by go przeciagnal przez felge to by moze inaczej myslal.moze wogole by zaczal myslec.
jak to powiedzial b.minister sportu Polska to dziki kraj.zaczynam sie z nim zgadzac....
jak to powiedzial b.minister sportu Polska to dziki kraj.zaczynam sie z nim zgadzac....
Za to ja polecam http://kurier-online.pl/ Firma sprawdzona, wysłałem za ich pośrednictwem parenaście paczek.
slavi16, sorki tak mnei zdenerwowali ze o podstawach zapomnialem.....
[ Dodano: 2010-09-03, 15:42 ]
flashek, sprawdzilem.to taki sam krzak jak u mnie.jest tylko posrednikiem.sporobowalem u nich zrobic to samo.czyszlo drozej i podobnie nikt mnie nie poinformowal o warunkach szczegolnych jakie niby ma ups.wiec tak samo bylbym pewnie obsluzony jak i tam gdzie ja to zrobilem.wiec to taki sam krzak jak u mnie
[ Dodano: 2010-09-03, 15:42 ]
flashek, sprawdzilem.to taki sam krzak jak u mnie.jest tylko posrednikiem.sporobowalem u nich zrobic to samo.czyszlo drozej i podobnie nikt mnie nie poinformowal o warunkach szczegolnych jakie niby ma ups.wiec tak samo bylbym pewnie obsluzony jak i tam gdzie ja to zrobilem.wiec to taki sam krzak jak u mnie
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
tomkom1, spokojnie. Nie pierwszy jesteś 
Mnie tak DHL zrobił.
Gość (z forum A4) wysłał mi koła po wpłaceniu zaliczki. Kurier przyjął. Koszt 220 zł miało być na koszt odbiorcy. Koła poszły na palecie. Dzwoni do mnie kurier że jednak przesyłka 450zł bo sobie to przeliczyli, po długiej walce zrezygnowałem. Wtedy DHL nie chciał oddać kół właścicielowi, rządali kasy(prawie 900zł!)... dzwonienia nerwów... masakra a i tak wyszło że 220zł wystarczyło za przesyłke
BTW, ile miała kosztować Ciebie wysyłka ?

Mnie tak DHL zrobił.
Gość (z forum A4) wysłał mi koła po wpłaceniu zaliczki. Kurier przyjął. Koszt 220 zł miało być na koszt odbiorcy. Koła poszły na palecie. Dzwoni do mnie kurier że jednak przesyłka 450zł bo sobie to przeliczyli, po długiej walce zrezygnowałem. Wtedy DHL nie chciał oddać kół właścicielowi, rządali kasy(prawie 900zł!)... dzwonienia nerwów... masakra a i tak wyszło że 220zł wystarczyło za przesyłke

BTW, ile miała kosztować Ciebie wysyłka ?
-
- Forum Audi A6 / A7
tomkom1, powiem Ci że praca takiego kuriera jest bardzo nie wdzięczna. Pracowałem w GLS przez około rok czasu, nie wyobrażasz sobie jak ta praca dobija. Użeranie się z klientami od rana do wieczora. Nie dziwie się że kurier nie odebrał paczki, dostał pewnie telefon od spedytora/ki że koła mają być zapakowane osobno, lub razem. Jeżeli nie były tak przygotowane to nie wziął z prostej przyczyny że to on by miał później problem i musiałby je zapewne z powrotem odwieźć. A tak jak wspomniałeś że kurier będzie Ci musiał przynieść na 4 piętro, no cóż taka praca.
dunga, stary ty nie rozruzniach pewnyhc pojec...kazdy jest czlowiekiem i z kazdym mozna sie tak czy inaczej dogadac.jesli moaj paczka w tej samej wielkosci zostala nadana bez problemu a tam jak zobaczono ze paczka bedzie podobna zwrotna to sie kurierowi albo jakiejs pani w magazynie nie spodobalo i odmowila od razu jak dzwonila zeby sie umowic na odbior tamtej mojej.stwierdzila jasno kurier przywiezie ta paczke dla pana ale tamtej nie dobierzemy bo taki mamy kaprys.wystarczylo po ludzku sie dogadac zaproponowac zebym przepakowal w 2 paczki.ja zreszta jak tam zadzwonilem to zaproponowalem zeby ta paczka zostala zlaczona dopiero na magazynie.wystarczylo by po ludzku podjesc ta jak ja podeszlem.bo zgodzilem sie zeby tak zalatwic ta sprawe.wystarczylo zeby powiedziala prosze przepakowac i zrobic 2 paczki a kasa wyszla ta sama.ciekawe jak ty bys kolego zostal ze 4 dni bez kol to co bys robil..poprostu sa ludzie i ludzie.
jestem prawie pewny ze gdybym zalatwial to przez firme ups bezposrednio to bylaby inna rozmowa bo to im wplynale by od razu kasa.,a nie psorednikowi ktory zaplaci za nia im mniej.ale to tylko moje domysly.wiecej chyab nei zdecyduje sie na takie manewry
jestem prawie pewny ze gdybym zalatwial to przez firme ups bezposrednio to bylaby inna rozmowa bo to im wplynale by od razu kasa.,a nie psorednikowi ktory zaplaci za nia im mniej.ale to tylko moje domysly.wiecej chyab nei zdecyduje sie na takie manewry
Lechu, kasa to jedno...sposob obslogi a wlasciwie jej brak dodatkowo powinien zniechecac...zauwazcie ze powoli wiekszsc firm rezygnuje z podawania telefonow itp..tylko mail pozostaje...poprostu zwykla ignorancja...nie maja ochoty wsyluchac co masz do powiedzenia a na maila zawsze mozna powiedziec ze sie odpisalo ale zaginal..rozumiem ze cywilizcacja galopuje do przodu.ale wg.mnie nadal glownym sposobem komunikacji jest telefon.prawda?
O ku**a. Chyba się nieźle wj**em. :evil: Tydzień temu w czwartek wysłałem klawisz za pobraniem za 2500zł. Przesyłka doszła w ubiegły piątek i odbierający kase na pewno wpłacił. Jak na razie z tego co widzę nie ma jej na moim koncie! Minął tydzień i kasy nie ma ! Napisałem do nich maila wczoraj, co z moimi pieniędzmi itd. ale na razie nikt mi nie odpowiedział. Jeśli nie dotrą do mnie moje pieniądze to ich chyba za**bie. Ale się teraz wkur**m. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
[ Dodano: 2010-09-04, 21:25 ]
Oczywiście zamawiałem kuriera przez w.wym firmę...
[ Dodano: 2010-09-04, 21:25 ]
Oczywiście zamawiałem kuriera przez w.wym firmę...
cameleon741, a wiec tak.kasa do ciebie dotrze.no chyba ze firma kurjerzy zrobila wala i zmienila zlecenie i kazala przelac sobie kase...poprostu dla firmy ups to firma kurjerzy jest zleceniodawca a nie ty.ty jestes tylko nadawca paczki lub odbiorca.zreszta powiem ci jak to bedzie wygadalo w poniedzialek.bo do poniedzialku czekam na zwrot kasy za niewykonlana usluge.