skrzypi przy skręcie [a6c5]
skrzypi przy skręcie [a6c5]
Witam przy skreceniu w lewo coś mi skrzypi/piszczy taki dźwięk jakby wkręcać zardzewiałą śrubkę dzwięk jest nieregularny co to może byc?
U mnie był dziwny dźwięk zbliżony do skrzypiącego starego łóżka... Jeśli masz podobny dźwięk to na bank będzie to wachacz a dokładnie ten:
Moj mechanik smarował te gumy bo to właśnie z nich dochodził ten dziwny dźwięk... Jednak ten wachacz jest w innym położeniu tak, że smarowanie nie pomogło...
Co do koncówek drążka, ostatnio wymieniałem - miałem juz troche wywalone... Nie słyszałem żadnego dziwnego dźwięku poza małymi luzami na kierownicy... Zrobilem zbieżność za 70zł i ciesze sie jazda juz bez luzów więc podejżewam, że to nie koncówka drążka w twoim przypadku...
Moj mechanik smarował te gumy bo to właśnie z nich dochodził ten dziwny dźwięk... Jednak ten wachacz jest w innym położeniu tak, że smarowanie nie pomogło...
Co do koncówek drążka, ostatnio wymieniałem - miałem juz troche wywalone... Nie słyszałem żadnego dziwnego dźwięku poza małymi luzami na kierownicy... Zrobilem zbieżność za 70zł i ciesze sie jazda juz bez luzów więc podejżewam, że to nie koncówka drążka w twoim przypadku...
To raczej nie drążki, przyczyny nie wiem gdzie szukac. Sam mam podobny problem, jak np. wsiadam do auta to pod obciążeniem zaskrzypi coś pod autem i dochodzi to z tyłu. W trakcie jazdy jest ok. Tylko przy wsiadaniu i wysiadaniu :roll:
MISIEK_A6, wymieniłem już jakiś czas temu ten prawy dolny wahacz a teraz znowu lewy skrzypi :evil: :lol: Niestety jest on drogi (ok.200zł), więc w Twoim przypadku (DANIEL111), zacząłbym szukac gdzie indziej :roll:
MISIEK_A6, wymieniłem już jakiś czas temu ten prawy dolny wahacz a teraz znowu lewy skrzypi :evil: :lol: Niestety jest on drogi (ok.200zł), więc w Twoim przypadku (DANIEL111), zacząłbym szukac gdzie indziej :roll:
Nie masz co kolego się przejmować. Zauważ raczej że jeśli przy wsiadaniu i wysiadaniu coś skrzypi z tyłu to również zwróć uwagę czy masz zaciągnięty ręczny. Założę się o flaszkę że jak go opuścisz to skrzypienia nie będzie. Linka już może być do wymiany i tyle. pozdrocameleon741 pisze:To raczej nie drążki, przyczyny nie wiem gdzie szukac. Sam mam podobny problem, jak np. wsiadam do auta to pod obciążeniem zaskrzypi coś pod autem i dochodzi to z tyłu. W trakcie jazdy jest ok. Tylko przy wsiadaniu i wysiadaniu