skrzypi przy skręcie [a6c5]
skrzypi przy skręcie [a6c5]
Witam przy skreceniu w lewo coś mi skrzypi/piszczy taki dźwięk jakby wkręcać zardzewiałą śrubkę dzwięk jest nieregularny co to może byc?
U mnie był dziwny dźwięk zbliżony do skrzypiącego starego łóżka... Jeśli masz podobny dźwięk to na bank będzie to wachacz a dokładnie ten:
![Obrazek]()
Moj mechanik smarował te gumy bo to właśnie z nich dochodził ten dziwny dźwięk... Jednak ten wachacz jest w innym położeniu tak, że smarowanie nie pomogło...
Co do koncówek drążka, ostatnio wymieniałem - miałem juz troche wywalone... Nie słyszałem żadnego dziwnego dźwięku poza małymi luzami na kierownicy... Zrobilem zbieżność za 70zł i ciesze sie jazda juz bez luzów
więc podejżewam, że to nie koncówka drążka w twoim przypadku...
Moj mechanik smarował te gumy bo to właśnie z nich dochodził ten dziwny dźwięk... Jednak ten wachacz jest w innym położeniu tak, że smarowanie nie pomogło...
Co do koncówek drążka, ostatnio wymieniałem - miałem juz troche wywalone... Nie słyszałem żadnego dziwnego dźwięku poza małymi luzami na kierownicy... Zrobilem zbieżność za 70zł i ciesze sie jazda juz bez luzów

To raczej nie drążki, przyczyny nie wiem gdzie szukac. Sam mam podobny problem, jak np. wsiadam do auta to pod obciążeniem zaskrzypi coś pod autem i dochodzi to z tyłu. W trakcie jazdy jest ok. Tylko przy wsiadaniu i wysiadaniu :roll:
MISIEK_A6, wymieniłem już jakiś czas temu ten prawy dolny wahacz a teraz znowu lewy skrzypi :evil: :lol: Niestety jest on drogi (ok.200zł), więc w Twoim przypadku (DANIEL111), zacząłbym szukac gdzie indziej :roll:
MISIEK_A6, wymieniłem już jakiś czas temu ten prawy dolny wahacz a teraz znowu lewy skrzypi :evil: :lol: Niestety jest on drogi (ok.200zł), więc w Twoim przypadku (DANIEL111), zacząłbym szukac gdzie indziej :roll:
Nie masz co kolego się przejmować. Zauważ raczej że jeśli przy wsiadaniu i wysiadaniu coś skrzypi z tyłu to również zwróć uwagę czy masz zaciągnięty ręczny. Założę się o flaszkę że jak go opuścisz to skrzypienia nie będzie. Linka już może być do wymiany i tyle. pozdrocameleon741 pisze:To raczej nie drążki, przyczyny nie wiem gdzie szukac. Sam mam podobny problem, jak np. wsiadam do auta to pod obciążeniem zaskrzypi coś pod autem i dochodzi to z tyłu. W trakcie jazdy jest ok. Tylko przy wsiadaniu i wysiadaniu