[A6 C6] klimatyzacyjna cylinderki cieple powietrze
[A6 C6] klimatyzacyjna cylinderki cieple powietrze
wiem ze juz kilka razy byl ten temat cieplego powietrza ,tylko w moim przypadku czyszczenie tych cilinderkow juz nie ma sensu bo dalej sie to zacina ,rowniez z jednego czuc taka spalenizna ,
nie wiem co robic bo koszt wymiany sama czesc to tylko bagatelka 220 f troszke duzo jak na taka <font color='red'><b>censored</b></font>.
jak to rozwiazac ,moze jeszcze raz wyczyscic tym razem uzyc wd czy moze jakis inne alternatywne srodki.
prosze o wsparcie co z tym zrobic.
nie wiem co robic bo koszt wymiany sama czesc to tylko bagatelka 220 f troszke duzo jak na taka <font color='red'><b>censored</b></font>.
jak to rozwiazac ,moze jeszcze raz wyczyscic tym razem uzyc wd czy moze jakis inne alternatywne srodki.
prosze o wsparcie co z tym zrobic.
Powiem tak, jeżeli czuć spaleniznę to uzwojenie cewki się spaliło i żadne czyszczenie nie pomoże
Kiedyś robiliśmy to u znajomego, nie wszystko dobrze pamiętam , ale to co pamiętam,
-odkręcasz 6 śrubek(najlepiej mieć torsa z magnetyczną końcówką)
-zdejmujesz obudowę
-wyciągasz elektromagnesy z rdzeniami
- no i wszystko ladnie polerujesz-czyścisz (ewentyalnie psiknąć wd-lepsze smarowanie)
Po takim czyszczeniu elektromagnesiki ładnie pracują do dzisiaj
No ale jeżeli się elektromagnesiki nadal zacinają to niestety wymiana na nowe.
Kiedyś robiliśmy to u znajomego, nie wszystko dobrze pamiętam , ale to co pamiętam,
-odkręcasz 6 śrubek(najlepiej mieć torsa z magnetyczną końcówką)
-zdejmujesz obudowę
-wyciągasz elektromagnesy z rdzeniami
- no i wszystko ladnie polerujesz-czyścisz (ewentyalnie psiknąć wd-lepsze smarowanie)
Po takim czyszczeniu elektromagnesiki ładnie pracują do dzisiaj
No ale jeżeli się elektromagnesiki nadal zacinają to niestety wymiana na nowe.
Pozdrawiam
juz to kilka razy odkrecalem ,tym razem mam kolege ktory sprawdzi czy cewka jeszcze dziala
,tak jak piszesz uzyje wd40 a dodatkowo po oczyszczeniu do czego sluzy wd40 -czy moge zastosowac srodek anty squeeze do wysokich temperatur wtedy go moze plyn chlodniczy nie zmyje
co o tym myslisz?
no chyba ze cewka padla.
,tak jak piszesz uzyje wd40 a dodatkowo po oczyszczeniu do czego sluzy wd40 -czy moge zastosowac srodek anty squeeze do wysokich temperatur wtedy go moze plyn chlodniczy nie zmyje
co o tym myslisz?
no chyba ze cewka padla.
Mam podobny problem od strony kierowcy przy drzwiach czasami coś mu odbija i zamiast chłodzić to leci ciepłe powietrze po nastawieniu grzania do oporu na jakieś 2 minuty i zmianie na chłodzenie wraca do normalności czasami w trasie trzeba tę czynność powtórzyć i z 5razy ale są dni że pracuje normalnie. Może ktoś mi poradzi co mam zrobić żeby mu nie odbijało
audi6
Ja koledzy robie to tak:
odkrecilem te 6 srubeczek ktore sa na torxa, wczesniej odkrecilem wogole korek od plynu chlodniczego aby za duzo nie wylecialo jego i kazdy ten tloczek wyczyscilem ale za pomoca pasty polerskiej tempo, ale tak solidnie i dokaldnie by byly jak nowiutkie, i przed wlozeniem dokaldnie je wymylem i spryskalem silikonem w sprau, poki co po dzis dzien chodza!
odkrecilem te 6 srubeczek ktore sa na torxa, wczesniej odkrecilem wogole korek od plynu chlodniczego aby za duzo nie wylecialo jego i kazdy ten tloczek wyczyscilem ale za pomoca pasty polerskiej tempo, ale tak solidnie i dokaldnie by byly jak nowiutkie, i przed wlozeniem dokaldnie je wymylem i spryskalem silikonem w sprau, poki co po dzis dzien chodza!
No póki co dziala, a najgorsze bylo to ze wracalem w upal z nad morza, bylo 37stopni a tu nagle strona kierowcy zaczela grzac, a czlowiek spieczony na plazy chcials ie ostudzic troche a tu droga 400km w ciepelku:-( balem sie puszczac takei powietrze na szybe zeby tez czasem nie pekla, bo jedna polowa dzialal poprawnie a druga tylko grzala:-(.