Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 1996, 2.6 benz. Pomocy z klima-serwis nie wie o co chodzi

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
wacex2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 1996, 2.6 benz. Pomocy z klima-serwis nie wie o co chodzi

Post autor: wacex2 » 16 lip 2010, 12:28

Witam wszystkich,

Mam następujacy problem. Parę dni temu kupiłem A6 1996.r 2.6 benzyna. Właćciciel powiedział, iż klimatyzacja chodzi, trzeba jedynie nabić system.
Pojechałem do serwisu [ średniej klasy-czyli wszystko umią ale po troche :D ] i chlopak najpierw sprawdził czy system jest szczelny- w ciągu 30min ciśnienie spadło baaardzo nieznacznie a wiec następnie system wypełniono już właściwym gazem i pojawił sie problem.

Klimatyzacja nie działa. Chłopaki sprawdzili wszystko co wiedzieli i doszli do wniosku iz tak do końca nie wiedzą o co chodzi. Jedyne co im się wydało podejżane, iz po włączeniu klimatyzacji z salonu ćiśnienie nie spada- [powiedzieli iż tak powinno być] lecz odwrotnie rośnie. Może jednak coś pomyliłem bo jestem słąby w audi i klimatyzacji

Reasumując - 1) ćiśnienie w systemie jest odwrotne od tego jak ma być- jeżeli powinno np maleć po włączeniu klimy, to rośnie i odwrotnie-jedyne podejżane miejsce to sprężarka.
2) Sprawdzono też rurki -jedna większa a druga mniejsza i stwierdzono iż obydwie są cieple <--> gorące
Macie jakiś pomysł co zrobić???
Wacex_LV

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja