Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C5] Wyłączenie Econ

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr P.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Wyłączenie Econ

Post autor: Piotr P. » 15 lip 2010, 17:05

Witam,

Dzisiaj coś mi sie stało, że nie mogę wyłączyć przycisku ECON (zaznaczony na czerwono). Włączam przycisk Auto i dalej nie chce się wyłączyć (cały czas świeci) i nie chce się włączyć klima - sprężarka, kompresor klimy. Dopiero jak przycisnę przycisk obiegu wewnętrznego (zaznaczony na zielono) to włącza się sprężarka i klima działa, Wtedy jest podświetlony przycisk Obiegu i Auto., a przycisk ECON zgaśnie.
Co może być przyczyną, że nie mogę wyłączyć przycisku ECON
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Piotr P.

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

Awatar użytkownika
Piotr P.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Piotr P. » 15 lip 2010, 18:35

Nic nie wykazuje. Dzwoniłem do fachowca (podany telefon tu na forum), który zajmuje sie taki sprawami. Powiedział mi, że dzisiaj to szósty telefon w takiej samej/identycznej sprawie. Pewnie to ta wysoka temperatura podziałała że "rozkleiły"sie nity w panelu sterowania. Trzeba poczekać do jutra, jak auto wystygnie lub rozebrać panel i przelutować popękane punkty nitownicze.
Oby!!!

[ Dodano: 2010-07-16, 16:28 ]
Problem załatwiony - pisze to dla tych co maja podobne objawy.

Otóż wczoraj wszystko sprawdziłem i nie mogłem wyłączyć przycisku ECON. Byłem nawet u kupla co ma kompa, ale jak widziałem to mu coś nie łączyło i powiedział, że jest ok., nic nie wykazuje.

Dzisiaj pojechałem do ASO, podłączyli do kompa i skasowali ponad 20 błędów. Kazali mi auto zgasić i zapalić. Wszystko wróciło do normy. Trwało to ~3 minut i zapłata 30 zł. Facet mi powiedział, że to wina mojego szybkiego "mieszania" po klawiszach, klapki nie nadążyły sie otworzyć, a ja już zmieniałem na inny obieg itd..
W każdym razie po skasowaniu błędów i ponownym uruchomieniu silnika klima działa OK.
Pozdrawiam, Piotr P.

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

Awatar użytkownika
Splawik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Splawik » 19 lip 2010, 20:16

Piotr P. pisze:Pewnie to ta wysoka temperatura podziałała że "rozkleiły"sie nity w panelu sterowania.
Piotr P. pisze:Trzeba poczekać do jutra, jak auto wystygnie lub rozebrać panel i przelutować popękane punkty nitownicze.
LUTY, punkty LUTOWNICZE, nitów to raczej nie znajdziesz w klimatroniku <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl