Witam,
Dzisiaj coś mi sie stało, że nie mogę wyłączyć przycisku ECON (zaznaczony na czerwono). Włączam przycisk Auto i dalej nie chce się wyłączyć (cały czas świeci) i nie chce się włączyć klima - sprężarka, kompresor klimy. Dopiero jak przycisnę przycisk obiegu wewnętrznego (zaznaczony na zielono) to włącza się sprężarka i klima działa, Wtedy jest podświetlony przycisk Obiegu i Auto., a przycisk ECON zgaśnie.
Co może być przyczyną, że nie mogę wyłączyć przycisku ECON
[A6 C5] Wyłączenie Econ
[A6 C5] Wyłączenie Econ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
Nic nie wykazuje. Dzwoniłem do fachowca (podany telefon tu na forum), który zajmuje sie taki sprawami. Powiedział mi, że dzisiaj to szósty telefon w takiej samej/identycznej sprawie. Pewnie to ta wysoka temperatura podziałała że "rozkleiły"sie nity w panelu sterowania. Trzeba poczekać do jutra, jak auto wystygnie lub rozebrać panel i przelutować popękane punkty nitownicze.
Oby!!!
[ Dodano: 2010-07-16, 16:28 ]
Problem załatwiony - pisze to dla tych co maja podobne objawy.
Otóż wczoraj wszystko sprawdziłem i nie mogłem wyłączyć przycisku ECON. Byłem nawet u kupla co ma kompa, ale jak widziałem to mu coś nie łączyło i powiedział, że jest ok., nic nie wykazuje.
Dzisiaj pojechałem do ASO, podłączyli do kompa i skasowali ponad 20 błędów. Kazali mi auto zgasić i zapalić. Wszystko wróciło do normy. Trwało to ~3 minut i zapłata 30 zł. Facet mi powiedział, że to wina mojego szybkiego "mieszania" po klawiszach, klapki nie nadążyły sie otworzyć, a ja już zmieniałem na inny obieg itd..
W każdym razie po skasowaniu błędów i ponownym uruchomieniu silnika klima działa OK.
Oby!!!
[ Dodano: 2010-07-16, 16:28 ]
Problem załatwiony - pisze to dla tych co maja podobne objawy.
Otóż wczoraj wszystko sprawdziłem i nie mogłem wyłączyć przycisku ECON. Byłem nawet u kupla co ma kompa, ale jak widziałem to mu coś nie łączyło i powiedział, że jest ok., nic nie wykazuje.
Dzisiaj pojechałem do ASO, podłączyli do kompa i skasowali ponad 20 błędów. Kazali mi auto zgasić i zapalić. Wszystko wróciło do normy. Trwało to ~3 minut i zapłata 30 zł. Facet mi powiedział, że to wina mojego szybkiego "mieszania" po klawiszach, klapki nie nadążyły sie otworzyć, a ja już zmieniałem na inny obieg itd..
W każdym razie po skasowaniu błędów i ponownym uruchomieniu silnika klima działa OK.
Pozdrawiam, Piotr P.