[A6 C6] Brak modułu bluetooth możliwe?
[A6 C6] Brak modułu bluetooth możliwe?
Witam. Próbowałem połaczyć swój telefon Nokie 5800 z samochodem lecz go nie wykrywa wogóle tak jakby nie było wogóle modułu bluetooth w samochodzie. Trzeba go dokupić czy jak? Brak też żądnych wbudowanych słuchawek nic z tych rzeczy. Czy to może ptoblem jakiegoś starego softu MMI???
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
hej, moduły kręcą sie około 300-700 zl w zaleznosci jaki typ + microfon + antena + kable + robota.
tu masz zdjecie modułu Bluetooth - link ten największy na zdjeciu, poszukaj na forum to masz dokładnie tematy opisane co gdzie i jak.
tu masz zdjecie modułu Bluetooth - link ten największy na zdjeciu, poszukaj na forum to masz dokładnie tematy opisane co gdzie i jak.
Zygi , moduł bluetooth na fotce z linku to jest ten nieco mniejszy, coś tam ma napisane E044,
lgsmario, u mnie tez telefon nie widział modułu a ten był, zdaje się trzeba było go jakoś włączyć, nie wiem jak bo robił mi to "znawca tematu". Efekt taki ze działa, można jeszcze w ukrytym menu zajrzeć, powinno tam być coś takiego jak "handyvorb"- to jest właśnie moduł BT.
lgsmario, u mnie tez telefon nie widział modułu a ten był, zdaje się trzeba było go jakoś włączyć, nie wiem jak bo robił mi to "znawca tematu". Efekt taki ze działa, można jeszcze w ukrytym menu zajrzeć, powinno tam być coś takiego jak "handyvorb"- to jest właśnie moduł BT.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 22:44 przez szynszyl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
to jeszcze sie okaze ze ja mam :lol: choć nie sądzę bym miał, bo miałem zestaw noki zainstalowany!! ale juz sie go pozbyłem bo przeszkadzał!! może ktoś coś więcej sie wypowie o tym "handyvorb"??szynszyl pisze: ...u mnie tez telefon nie widział modułu a ten był, zdaje się trzeba było go jakoś włączyć, nie wiem jak bo robił mi to "znawca tematu". Efekt taki ze działa, można jeszcze w ukrytym menu zajrz, powinno tam być coś takiego jak "handyvorb"- to jest właśnie moduł BT.
Ja tam na 100% mam ten mniejszy, wymieniałem sobie sam i uszkodzony mam w garażu, wyglada identycznie, np jak ten: http://allegro.pl/item1094772465_zestaw ... _rnse.html
W podłokietniku mam wejście na adapter, bez oryginalnego telefonu Audi. Moduł siedzi pod siedzeniem kierowcy w obudowie. Producent Temic.
W podłokietniku mam wejście na adapter, bez oryginalnego telefonu Audi. Moduł siedzi pod siedzeniem kierowcy w obudowie. Producent Temic.
Oj panowie , panowie. Ten duży moduł to sterownik telefonu motoroli, który współpracuje tylko i wyłącznie ze słuchawką audi w podłokietniku. Moduł bluetooth to ten mniejszy z napisem E044 jak napisał kolega szynszyl. Wystaje z niego antenka. Są dwa rodzaje modułów bluetooth, ten drugi wygląda tak samo, ale ma jeszcze dodatkowo gniazdo do podłączenia anteny GSM i może przechwytywać kartę SIM z naszego telefonu.
Zrywałeś tapicerkę? Ten moduł jest nie tyle pod siedzeniem co pod nogami pod tapicerką. Prościej jednak tak: wciśnij setup+return (tylko tak aby setup wcisnąć jako pierwszy, inaczej nie działa) i przytrzymaj, powinno ci się pokazać ukryte menu na wyświetlaczu, i odrazu lista podłączonych urządzeń np. tuner, zmieniarka itd. Jeśl na liście będzie " handyvorb2" to masz moduł BT.
Pozdr
Pozdr
- xcoom
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
Tak z ciekawości sprawdziłem jak to wygląda u mnie - wg sprzedawcy od którego kupiłem samochód telefonu BT nie ma na wyposażeniuszynszyl pisze: Prościej jednak tak: wciśnij setup+return (tylko tak aby setup wcisnąć jako pierwszy, inaczej nie działa) i przytrzymaj, powinno ci się pokazać ukryte menu na wyświetlaczu, i odrazu lista podłączonych urządzeń np. tuner, zmieniarka itd. Jeśl na liście będzie " handyvorb2" to masz moduł BT.
Pozdr

Po wejściu do ukrytego menu mam tak:
Po wejściu w Telefon:
Po wejściu w Listę urządzeń BT
Po wejściu w FBLOCKS
Tak więc mam, czy nie mam wbudowanego zestawu bt?
Po wciśnięciu TEL na konsoli mam info że tel nie jest zainstalowany.
Wykrywanie urządzeń BT również nic nie znajduje.