Wejdź do menu od aktualizacji softu w MMI (Setup + Return). Tam jest lista wszystkich podpiętych urządzeń.xcoom pisze: Tak z ciekawości sprawdziłem jak to wygląda u mnie - wg sprzedawcy od którego kupiłem samochód telefonu BT nie ma na wyposażeniu
Po wejściu do ukrytego menu mam tak:
[A6 C6] Brak modułu bluetooth możliwe?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dopisze tylko taką małą dygresje odnośnie 2-ch rodzai BT
1 To moduł BTpod siedzeniem oraz telefon w podłokietniku z wymiennymi panelami -zależy jaki chcesz telefon.
2 To moduł BT pod siedzeniem i telefonem w podłokietniku motoroli-z wymienną kartą sim.
I teraz osobiście podoba mi się nr 2 gdyż oprócz dzwonienia mamy dostęp do czytania sms-ów na MMI i fisie+pisanie.
Nr1 takowej funkcji(sms) nie posiada-sprawdzałem osobiście-może komuś to pomoże
1 To moduł BTpod siedzeniem oraz telefon w podłokietniku z wymiennymi panelami -zależy jaki chcesz telefon.
2 To moduł BT pod siedzeniem i telefonem w podłokietniku motoroli-z wymienną kartą sim.
I teraz osobiście podoba mi się nr 2 gdyż oprócz dzwonienia mamy dostęp do czytania sms-ów na MMI i fisie+pisanie.
Nr1 takowej funkcji(sms) nie posiada-sprawdzałem osobiście-może komuś to pomoże

Czołem,
Mam również problem z BT w moim C6.
Soft aktualny, 5570.
W menu głównym TEL jest komunikat o nieprawidłowym lub brakującym połączeniu telefonu.
W podłokietniku podstawka z pinami pod "cegłę".
W menu SERVICE+RETURN jest pozycja "Handyvorb2", co sugerowałoby że auto ma moduł BT. Podaje nawet wersję HW.
Mój telefon nie widzi audi po włączeniu BT i wyszukiwaniu aktywnych urządzeń.
Kasowanie urządzeń BT w MMI i przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomogło.
Tak więc... MMI zgłasza "Handyvorb2", a jest tak, jakby modułu BT nie było. Czyżby trzeba go było jakoś magicznie aktywować?
Soft aktualny, 5570.
W menu głównym TEL jest komunikat o nieprawidłowym lub brakującym połączeniu telefonu.
W menu SERVICE+RETURN jest pozycja "Handyvorb2", co sugerowałoby że auto ma moduł BT. Podaje nawet wersję HW.
Kasowanie urządzeń BT w MMI i przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomogło.
Tak więc... MMI zgłasza "Handyvorb2", a jest tak, jakby modułu BT nie było. Czyżby trzeba go było jakoś magicznie aktywować?

Cześć. Cytuję wiadomość kolegi bo mam dokładnie tą samą sytuację. Dowiedziałem się że mam prawdopodobnie moduł bluetooth dla tej słuchawki tylko (pod nogami kierowcy).Zwyrol pisze:Czołem,
Soft aktualny, 5570.
Czy to oznacza że muszę wymienić ten moduł spod nóg na taki który zamiast słuchawki bluetooth (z podłokietnika) obsłuży też zewnętrzne urządzenia? - Tak mi powiedziano poza forum ale chciałbym się dopytać.
Dzięki!
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
czyli trzeba odkręcić część słupka z lewej strony i podgiąć dywanik tak?? A jak daleko może się on znajdować od pedałów hamulca i gazu?? dużo trzeba go podginać??szynszyl pisze:Zrywałeś tapicerkę? Ten moduł jest nie tyle pod siedzeniem co pod nogami pod tapicerką.
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Zajrzyj tutaj:Jigitt pisze:czyli trzeba odkręcić część słupka z lewej strony i podgiąć dywanik tak?? A jak daleko może się on znajdować od pedałów hamulca i gazu?? dużo trzeba go podginać??szynszyl pisze:Zrywałeś tapicerkę? Ten moduł jest nie tyle pod siedzeniem co pod nogami pod tapicerką.
a6-c6-wymiana-modulu-bluetooth-zdjecia-vt81281.htm
Moja relacja z montażu.
Podepnę się pod temat. U siebie posiadałem centralkę Motoroli pod siedzeniem i naturalnie telefon w podłokietniku. Wszystko sprawne i kompletne. Brakowało tylko połączenia bluetooth z komórkami/smartfonami. Postanowiłem wymienić centralkę na tą z oznaczeniem 4F1 910 336 bo działa jako zestaw głośnomówiący lub przejmuje funkcje telefonu. Po przepięciu pinów zgodnie z instrukcją:
35->1 (czerwono-niebieski)
37->2 (brązowy)
33->14 (zielono-purpurowy)
42->11 (zielony)
41->12 (czarny)
telefon stał się nieaktywny. Instrukcja przepięcia pinów jest do centralki z oznaczeniem 4E0 910 336 która działa tylko jako zestaw głośnomówiący. Podczas lektury tematów forum ktoś pisał że jest możliwość uratowania telefonu w podłokietniku (ma miejsce na kartę SIM). Podejrzewam że jest to kwestia poprawnego przepięcia pozostałych pinów.
Przeglądając forum stwierdzam że odpowiedzi jest jak na lekarstwo. Niezwykle pomocna okazała się instrukcja samej wymiany centralki z linku powyżej - za co dziękuję autorowi.
Reasumując, czy da się podpiąć a jeśli tak to jak, telefon w podłokietniku do centralki 4F1 910 336. Jakie piny w które porty przepiąć i co jeszcze należy zrobić (programowanie, reset itp.)
Poniżej zdjęcie zakupionej centralki
![Obrazek]()
35->1 (czerwono-niebieski)
37->2 (brązowy)
33->14 (zielono-purpurowy)
42->11 (zielony)
41->12 (czarny)
telefon stał się nieaktywny. Instrukcja przepięcia pinów jest do centralki z oznaczeniem 4E0 910 336 która działa tylko jako zestaw głośnomówiący. Podczas lektury tematów forum ktoś pisał że jest możliwość uratowania telefonu w podłokietniku (ma miejsce na kartę SIM). Podejrzewam że jest to kwestia poprawnego przepięcia pozostałych pinów.
Przeglądając forum stwierdzam że odpowiedzi jest jak na lekarstwo. Niezwykle pomocna okazała się instrukcja samej wymiany centralki z linku powyżej - za co dziękuję autorowi.
Reasumując, czy da się podpiąć a jeśli tak to jak, telefon w podłokietniku do centralki 4F1 910 336. Jakie piny w które porty przepiąć i co jeszcze należy zrobić (programowanie, reset itp.)
Poniżej zdjęcie zakupionej centralki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Panowie, moje Audi i BT w nim to dalej zagadka,
kupiłem samochód, poprzednik zostawił w książce kontaków wszystkie swoje kontakty telefoniczne.
byłem teraz wgrać Polski język i navi, i otrzymałem informację, że mój samochód nie ma BT
o co chodzi??
mam czarną podsufitkę, więc osoba kupująca w salonie widać na niego nie oszczędzała, a nie ma BT??
kupiłem samochód, poprzednik zostawił w książce kontaków wszystkie swoje kontakty telefoniczne.
byłem teraz wgrać Polski język i navi, i otrzymałem informację, że mój samochód nie ma BT
o co chodzi??
mam czarną podsufitkę, więc osoba kupująca w salonie widać na niego nie oszczędzała, a nie ma BT??