Pozdrawiam
[A6 C5 2.8 Q] Wtryskiwacze benzyny
- Lechunlx
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Leszek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
[A6 C5 2.8 Q] Wtryskiwacze benzyny
Wtam, ostatnio miałem okazje zdjąć sobie listwe wtryskową w moim autku i zobaczyłem coś, że jeden z wtryskiwaczy jest koloru czerwonego. Tak ma być czy jest on włożony z jakiegoś innego modelu ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
witam.na pewno jest inny powinny być wszystkie koloru niebieskiego jak np. tu http://moto.allegro.pl/item1050454562_a ... nzyna.html sprawdz numer wtryskiwacza powinien mieć numer 078 133 55IL jeśli jest inny inna jest jego wydajność niż tych niebieskich .pozdro
tylko quatrro
!
-
borussia_CK
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
borussia_CK
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7

własnie jak wspomniałeś w miarę stabilna praca na lpg... ostatnio przez "rozregulowany" gaz miałem problemy z jazdą na benzynie sterownik lpg pozmieniał sobie ustawienia ecu pb...borussia_CK pisze:Sorki, ze odgrzewam kotleta. Czy falowanie i przygasanie silnika na benzynie (a w miare stabilna praca na gazie) jest objawem padania wtryskiwaczy PB???
Pojeżdzij na samej benzynie - u mnie po około 100 km ustawienia benzynowe wróciły do normy i pojechałem na przegląd gazowy i regulację
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
-
borussia_CK
maro_stg, Obys mial racje, zaleje porzadna benzynka, pojezdze jak Ty i zobaczymy. Jutro jade do mechanika z tymi zaciskami hamulcow to tez zaciagne jezyka co i jak, jak on to widzi.
Co sadzicie Panowie o dodatkach do benzyny? Ma to sens czy stwarza zagrozenie??? Czy wode w baku mozna bezpiecznie denaturatem potraktowac???
Co sadzicie Panowie o dodatkach do benzyny? Ma to sens czy stwarza zagrozenie??? Czy wode w baku mozna bezpiecznie denaturatem potraktowac???
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7

Dodatków nie próbowałem, ale zawsze leję tylko Pb 98 i stram się mieć 1/3 baku benzyny...borussia_CK pisze:maro_stg, Obys mial racje, zaleje porzadna benzynka, pojezdze jak Ty i zobaczymy. Jutro jade do mechanika z tymi zaciskami hamulcow to tez zaciagne jezyka co i jak, jak on to widzi.
Przegoń go trochę na benzynce i zobaczysz czy pomogło, jesli nie to całkiem możliwe że pompa paliwa już słabe ciśnienie daje - piszesz że na rezerwie jeżdzisz!
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
-
borussia_CK
Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
Zbyt duzo PB nie oplaca sie o tyle miec, ze benzyna w miare uplywu czasu jakby "wietrzeje".
Zbyt duzo PB nie oplaca sie o tyle miec, ze benzyna w miare uplywu czasu jakby "wietrzeje".
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7

ja też kombinowałem z wymianą filtra paliwa - nie pomogło...borussia_CK pisze:Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
przed sprawdzeniem pompy paliwa u mechanika pomyslałem zaleję więcej beny i pojeżdze na benie - poprawa w 100%
Po zrobieniu kilkudziesięciu km na gazie - powrót do falowań i poszarpywań na pb
a jaką masz instalację lpg? wtryskiwacze, reduktor, komputer?
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Gaz do regulacji panowie, chyba że z samą instalacją już nie najlepiej - rozkalibrowane wtryski czy problemy z reduktoremmaro_stg pisze:ja też kombinowałem z wymianą filtra paliwa - nie pomogło...borussia_CK pisze:Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
przed sprawdzeniem pompy paliwa u mechanika pomyslałem zaleję więcej beny i pojeżdze na benie - poprawa w 100%
Po zrobieniu kilkudziesięciu km na gazie - powrót do falowań i poszarpywań na pb
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7

ja właśnie opisuję że po wymianie wtryskiwaczy gazowych(miałem niestety waldemary czerwone) i regulacji poprawiło się - tak więc może kolega będzie miał to samoZagór pisze:Gaz do regulacji panowie, chyba że z samą instalacją już nie najlepiej - rozkalibrowane wtryski czy problemy z reduktoremmaro_stg pisze:ja też kombinowałem z wymianą filtra paliwa - nie pomogło...borussia_CK pisze:Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
-
borussia_CK
maro_stg, Hej, ja mam zółte. STAG3000, Tomassetti. Ja juz troche zgłupialem, bo po porannym tylko lekkim "czkaniu" jak juz pochodzil to na LPG jak i PB szedl dobrze. Zajechalem do mechanika i lipa bo on sie niczego nie dopatrzyl- przejechal sie, nic nie szarpalo, rowno na obrotach wskazowka. Czyzby wilgoc??? Bo dzien byl cieply i sloneczny a w nocy byla mgla wiec rano dlatego tak "czkal".
Podobno komp silnika sie adoptuje do paliwa i stad sie bierze pewnie to, ze jak pojezdzi sie na PB to sie dopasuje do PB, jak na LPG to znow do LPG. Moze po prostu warto od czasu do czasu przeleciec na benz. zeby wtryski popracowaly, pompa i wogole uklad zasilania a tak to olac sprawe i jak na PLG rowniutko to niech tak bedzie. Lac dobre paliwo, nie wychlac do rezerwy, a co z tymi dodatkami? Mit ze poprawia i czysci wtryski czy mozna sobie dodatkowe qq zrobic??? Mechanik mi powiedzial, zebym sie w zadne denaturaty "wyciagajace" wode z baku przypadkiem nie bawil.
Podobno komp silnika sie adoptuje do paliwa i stad sie bierze pewnie to, ze jak pojezdzi sie na PB to sie dopasuje do PB, jak na LPG to znow do LPG. Moze po prostu warto od czasu do czasu przeleciec na benz. zeby wtryski popracowaly, pompa i wogole uklad zasilania a tak to olac sprawe i jak na PLG rowniutko to niech tak bedzie. Lac dobre paliwo, nie wychlac do rezerwy, a co z tymi dodatkami? Mit ze poprawia i czysci wtryski czy mozna sobie dodatkowe qq zrobic??? Mechanik mi powiedzial, zebym sie w zadne denaturaty "wyciagajace" wode z baku przypadkiem nie bawil.
-
borussia_CK
maro_stg, No ja planowalem juz od dluzszego czasu taka wymiane i bylbym wdzieczny gdyby tylko to bylo przyczyna. Swiece i kable (podobno ori) sa jeszcze od przedostatniego wlasciciela, a ostatni instalowal gaz. O tym, ze swiece, kable i aku to podstawa tak naprawde to juz sie dawno przekonalem na poprzednich autach. Mgla gorsza od mrozu, bo mrozne powietrze przynajmniej suche jest a wilgoc z mgly wciska sie wszedzie.
[ Dodano: 2012-10-19, 11:21 ]
Dzis tescik na expresowce- na benzynie wkreca sie strasznie na obroty niewspolmiernie do przyspieszenia/mocy. Przelaczylem na LPG- obroty spadly. Nie sadze, zeby to swiece czy kable byly winne. Benzyna dobra zalalem.
[ Dodano: 2012-10-19, 11:21 ]
Dzis tescik na expresowce- na benzynie wkreca sie strasznie na obroty niewspolmiernie do przyspieszenia/mocy. Przelaczylem na LPG- obroty spadly. Nie sadze, zeby to swiece czy kable byly winne. Benzyna dobra zalalem.