Pozdrawiam

własnie jak wspomniałeś w miarę stabilna praca na lpg... ostatnio przez "rozregulowany" gaz miałem problemy z jazdą na benzynie sterownik lpg pozmieniał sobie ustawienia ecu pb...borussia_CK pisze:Sorki, ze odgrzewam kotleta. Czy falowanie i przygasanie silnika na benzynie (a w miare stabilna praca na gazie) jest objawem padania wtryskiwaczy PB???
Dodatków nie próbowałem, ale zawsze leję tylko Pb 98 i stram się mieć 1/3 baku benzyny...borussia_CK pisze:maro_stg, Obys mial racje, zaleje porzadna benzynka, pojezdze jak Ty i zobaczymy. Jutro jade do mechanika z tymi zaciskami hamulcow to tez zaciagne jezyka co i jak, jak on to widzi.
Co sadzicie Panowie o dodatkach do benzyny? Ma to sens czy stwarza zagrozenie??? Czy wode w baku mozna bezpiecznie denaturatem potraktowac???
ja też kombinowałem z wymianą filtra paliwa - nie pomogło...borussia_CK pisze:Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
Zbyt duzo PB nie oplaca sie o tyle miec, ze benzyna w miare uplywu czasu jakby "wietrzeje".
Gaz do regulacji panowie, chyba że z samą instalacją już nie najlepiej - rozkalibrowane wtryski czy problemy z reduktoremmaro_stg pisze:ja też kombinowałem z wymianą filtra paliwa - nie pomogło...borussia_CK pisze:Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
Zbyt duzo PB nie oplaca sie o tyle miec, ze benzyna w miare uplywu czasu jakby "wietrzeje".
przed sprawdzeniem pompy paliwa u mechanika pomyslałem zaleję więcej beny i pojeżdze na benie - poprawa w 100%
Po zrobieniu kilkudziesięciu km na gazie - powrót do falowań i poszarpywań na pb
a jaką masz instalację lpg? wtryskiwacze, reduktor, komputer?
ja właśnie opisuję że po wymianie wtryskiwaczy gazowych(miałem niestety waldemary czerwone) i regulacji poprawiło się - tak więc może kolega będzie miał to samoZagór pisze:Gaz do regulacji panowie, chyba że z samą instalacją już nie najlepiej - rozkalibrowane wtryski czy problemy z reduktoremmaro_stg pisze:ja też kombinowałem z wymianą filtra paliwa - nie pomogło...borussia_CK pisze:Tak, qrcze tyle zeby sie na FIS nie swiecila rezerwa. Wiem, to moj blad- jak tylko wylize sie z tego obronna reka to juz nie bede tak malo lac a i pompa paliwowa na tym zyska. Obstawiam tez brudny filtr paliwa.
przed sprawdzeniem pompy paliwa u mechanika pomyslałem zaleję więcej beny i pojeżdze na benie - poprawa w 100%
Po zrobieniu kilkudziesięciu km na gazie - powrót do falowań i poszarpywań na pb
a jaką masz instalację lpg? wtryskiwacze, reduktor, komputer?