[a6 c5] jak sie jezdzi na 18???
[a6 c5] jak sie jezdzi na 18???
witam wszystkich. Moje audi obecnie jezdzi na 16, ale chcialem zakupic 18 tylko niewiem jak sie jezdzi na takich felgach, czy bardziej tlucze w aucie. Jak wyglada sprawa zawieszenia?? dlugo pojezdze bez wymiany wachaczy???

- 

MISIEK_A6
Ja jeździłem na 18" S Line z oponami 225/45/18 i było gucio  :mrgreen: Teraz jeżdżę na 245/30/20 i jak dla mnie też jest ok   Dopóki masz ori zawias tracisz tylko minimalnie na komforcie  :mrgreen: ale trzeba wtedy uważać na wąwozy w asfalcie
  Dopóki masz ori zawias tracisz tylko minimalnie na komforcie  :mrgreen: ale trzeba wtedy uważać na wąwozy w asfalcie   No i jak zamontujesz sztywny zawias to jest już trochę gorzej z komfortem choć w porównaniu do mojej Audi 80 na zawieszeniu Koni i tak jest bajecznie
 No i jak zamontujesz sztywny zawias to jest już trochę gorzej z komfortem choć w porównaniu do mojej Audi 80 na zawieszeniu Koni i tak jest bajecznie  

Dopóki masz ori zawias tracisz tylko minimalnie na komforcie  :mrgreen: ale trzeba wtedy uważać na wąwozy w asfalcie
  Dopóki masz ori zawias tracisz tylko minimalnie na komforcie  :mrgreen: ale trzeba wtedy uważać na wąwozy w asfalcie  
Vorsprung Durch Technik
						- 

kumangt
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
siemka ja mam 235/40/18 sportowe zaweszenie i jest tragedia ze wzgledu na koleinach plywa jak wjade na dobre drogi jest ok ale prawda taka tu gdzie mieszkam jest zle jak w wiekszosci kraju chcialem zmienic na 17 i kolega mowil ze ma to samo 16 odpadaja czyli zostaje przy 18 jak to mowia wyglad za komfort  ach te koleiny:P
 ach te koleiny:P

ach te koleiny:P
 ach te koleiny:P100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
						- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
też mam sportowy zawias i nie "zaryzykuje" 18" bo na 17" już dziury bolą... na zimę mam 16", ale auto się lekko buja w zakrętach.kumangt pisze:ja mam 235/40/18 sportowe zaweszenie i jest tragedia ze wzgledu na koleinach plywa jak wjade na dobre drogi jest ok ale prawda taka tu gdzie mieszkam jest zle jak w wiekszosci kraju chcialem zmienic na 17
Dla mnie 17" to złoty środek.
- 

szymon100s
- Forum Audi A6 / A7 
- 

Forum samochodowe
witajcie
kupiłem auto z alu17" 235x45 i sporotowym zawieszeniem -na prostej drodze super ale przy koleinach i dziurach masakra..kierownicę trzeba trzymać bo wyrywa:)..zawieszenie ok..auto świeżo przybyło z zachodu na polskie dziury:)
przesiadłem sie z A4-->dziury, nie dzirury-jechało prosto-nie myslałem ze opony az tak wpływają na prowadzenie auta
Zdecydowanie wolałbym na polskie drogi wszędołaza z normalnym zawieszeniem i 16" tym bardziej ze czasami musze zjechać z asfaltów:)
Pytanie w drugą stone z wielkością felg. Pozostały mi nowe zimówki 195x65x15" z felgami stalowymi z mojej A4. Obwodem jak porównywałem moze minimalnie mniejsze niz obecne oponki. Chyba nie bede robił za pług zimą?;)..bede musiał tylko zrobić przymiarkę czy wogóle je założe..widze ktoś pisał ze miał problemy z założeniem 16 do S6 przez wielkosc tarcz i klocków

kupiłem auto z alu17" 235x45 i sporotowym zawieszeniem -na prostej drodze super ale przy koleinach i dziurach masakra..kierownicę trzeba trzymać bo wyrywa:)..zawieszenie ok..auto świeżo przybyło z zachodu na polskie dziury:)
przesiadłem sie z A4-->dziury, nie dzirury-jechało prosto-nie myslałem ze opony az tak wpływają na prowadzenie auta
Zdecydowanie wolałbym na polskie drogi wszędołaza z normalnym zawieszeniem i 16" tym bardziej ze czasami musze zjechać z asfaltów:)
Pytanie w drugą stone z wielkością felg. Pozostały mi nowe zimówki 195x65x15" z felgami stalowymi z mojej A4. Obwodem jak porównywałem moze minimalnie mniejsze niz obecne oponki. Chyba nie bede robił za pług zimą?;)..bede musiał tylko zrobić przymiarkę czy wogóle je założe..widze ktoś pisał ze miał problemy z założeniem 16 do S6 przez wielkosc tarcz i klocków

![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)

fakt faktem że przy skręceniu na maksa kół troche utrze czasem ale pozatym bez zarzutu bo są mega dystansy założone
 fakt faktem że przy skręceniu na maksa kół troche utrze czasem ale pozatym bez zarzutu bo są mega dystansy założone