Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2,4 AGA] Moja kruszynka i nowe papy Recaro str. 5 ;)

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2,4 AGA] Moja kruszynka i nowe papy Recaro str. 5 ;)

Post autor: BigDave » 21 lut 2010, 23:07

Witam wszystkich i przedstawiam wam moją Kruszynkę :mrgreen:
ÂŚciągnąłem ją z niemiec latem 2008 roku. Od wtedy przeszła kilka modyfikacji. Od czego zacząć...lampy tylne wymieniłem na Red White LED od In Pro, przednie na Devil Eyes LED od Sonar. Następne było audio. Seryjny odtwarzacz wyleciał i jego miejsce zastąpił Alpine CDA 9812RB. Seryjne głośniki ustąpiły miejsca zestawowi odseparowanemu Kicx GFQ 6.2. Wrzuciłem również woofery: 2x 15" Alpine Type R SWR 1542D w skrzyni zamkniętej. Napędza je cyfrowy monoblock Alpine PDX 1.1000, zasilany kablami Nakamichi o średnicy 28mm2 oraz nowy kondensator hybrydowy 6F firmy Soundstream. Wygłuszone matami bitumicznymi drzwi + klapa bagażnika w celu usunięcia nieporządanych dźwieków ;-) Zamontowałem też ringi na zegary, chromowany gril bez znaczka i gwintowane zawieszenie.

W końcu pozbyłem się zielonej skóry i na jej miejsce zamontowałem kompletny zestaw Recaro z Audi S6 ( nowe zdjęcia na str 5 :)

Wyposażenie:
-pełny FIS
-climatronic dwustrefowy
-ASR
-ABS
-6x poducha
-grzane dupy + full elektryka ;)
-zestaw McDonalds ;)
-szyby i lusterka w prądzie
-halogeny
-wspomaganie kierownicy <urodziny>
-skóry Recaro
-10 głośników
-domykanie szyb ( ale tylko z kluczyka :/ )
To chyba wszystko ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Razem z moją B4 2,8 AAH ;)
Obrazek
Zlotowa blacha :mrgreen:
Obrazek
Dobra górka nigdy nie jest zła <ok>
Obrazek
Wersja zimowa na stalowych 15-stkach ;)
Zapraszam również do obejrzenia filmiku o zimowym drifcie A6-stką ;)

[youtube][/youtube]
Obrazek

:!: :mrgreen: NOWE MODY NOWE FOTY :mrgreen: :!:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek[/URL] Obrazek Obrazek

Dalsze modyfikacje są w planach. Zabudowa car audio, dodanie kolejnego wzmacniacza lub dwóch, wymiana lusterek zew., czarny dach + wygładzenie zderzaków i może też klapy bagażnika. Mam nadzieję, że moje autko się spodoba. Pozdrowionka[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 10:44 przez BigDave, łącznie zmieniany 17 razy.
Vorsprung Durch Technik

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Forum A6 C4 » 21 lut 2010, 23:11

maszynka całkiem całkiem superancka :mrgreen:

Awatar użytkownika
davidof233
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidof233 » 21 lut 2010, 23:16

moim zdaniem...... miodzio

madmajster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Paliwo: Benzyna

Post autor: madmajster » 21 lut 2010, 23:21

Elegancka limuzynka:)te lampki z przodu też lux-zazwyczaj widuje czarne a te są na prawde ok.Miałem już pisać ,że dobrze ,że nie zmieniłeś grilla na 'bez znaczka'...no ale są gusta hehe choć chromowanego jeszcze nie widziałem :oops: .Piękny furak i widać ,że dużo serca w nią wkładasz i pieniędzy xD jeszcze możesz sobie chromy in pro na lusterka zapodać(na srebrnej pięknie to wygląda) i będzie cycuś malinka :mrgreen:
pzdr
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 21 lut 2010, 23:31

madmajster pisze:Elegancka limuzynka:)te lampki z przodu też lux-zazwyczaj widuje czarne a te są na prawde ok.Miałem już pisać ,że dobrze ,że nie zmieniłeś grilla na 'bez znaczka'...no ale są gusta hehe choć chromowanego jeszcze nie widziałem :oops: .Piękny furak i widać ,że dużo serca w nią wkładasz i pieniędzy xD jeszcze możesz sobie chromy in pro na lusterka zapodać(na srebrnej pięknie to wygląda) i będzie cycuś malinka :mrgreen:
pzdr
Grill leży w garażu, ale jeszcze się nad nim zastanawiam, bo tak jak jest wygląda bardzo dobrze. Najwyżej tamten wystawię na allegro. Nad lusterkami wciąż myślę. Albo prawe dostanie od angola, bo chcę mieć 2 takie same, albo wymienię oba na te po lifcie, albo całkiem inny patent, z tym, ze nie wiem jeszcze czy to wypali. Myślałem o montażu lusterek owalnych ( coś podobnego do BMW M3 E46 ). Kasy na to wszystko trochę poszło. Na szczęście car audio całe przełożyłem z mojej Audi 80 B4. Tylko skrzynię musiałem wymienić. Najdroższe ( poza audio ) oczywiście były koła, ale powoli do przodu ;) Mam nadzieję, że kryzys się niedługo skończy ;)
Vorsprung Durch Technik

Awatar użytkownika
hoopek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 1998
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Kontakt:

Post autor: hoopek » 21 lut 2010, 23:39

Furka bardzo ładna. Jak zauważyli poprzednicy dużo serca w nią wkładasz. Tylko ja na Twoim miejscu jako kolejny wydatek poświęciłbym na bananową tapicerkę, bo ta co masz troszku gryzie się z pięknem zewnętrznym auta.. ÂŻyczę powodzenia i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 21 lut 2010, 23:45

hoopek, Co do tej tapicerki to masz rację, ale koszt wymiany jest dość spory. Próbowałem znaleźć coś sensownego na allegro, ale niestety :evil: same dobite :evil:
Może znajdę sobie dobrego tapicera. Jaki kolor jeszcze nie wiem. Bananowa jest fajna, ale środek jest cały ciemny ( łącznie z podsufitką ) i nie wiem czy by się to za bardzo nie gryzło. Czarna też byłaby lux ;) zwłaszcza, że mam zamiar robić zabudowę bagażnika w miarę współgrającą ze środkiem
Vorsprung Durch Technik

madmajster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: madmajster » 21 lut 2010, 23:49

zgadzam się z hoopek,bananowa skóra jest nieziemsko ładna :mrgreen: a co do lusterek to ciekawie to brzmi, noi możesz jeszcze pomyśleć o : http://www.tuning1.com/info,3511 lub tańsza wersja http://www.allegro.pl/item905787931_chr ... tanio.html xD ja będę coś robił w tym kierunku na wiosnę...

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 22 lut 2010, 00:07

madmajster, Dzięki za linki ;) Tak się składa, że szukałem tej chromowanej kratki do zderzaka ;) hehe...jak sprawdziłem ten link z allegro to odrazu przypomniał mi się peugocik, którego ostatnio widziałem :mrgreen: Rypany miał tego tyle na sobie, że zacząłem się zastanawiać co ten koleś miał na myśli oklejając to auto :roll: Powinni tego zakazać :roll:
Ten samochód nadawał się do operacji tuning na TVN Turbo haha
Vorsprung Durch Technik

madmajster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: madmajster » 22 lut 2010, 00:15

spoko ;-) |widzisz są ludzie i parapety taj jak są samochody i jest audi :lol: a ty może wybierasz się na urodziny klubu w maju?

Awatar użytkownika
1988Stanley
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 1988Stanley » 22 lut 2010, 00:18

Furka zajebista :) tylko jak juz wspomnial ktos, ta skora jest okropna... mozesz mi zdradzic na PRIV ile dales za te fele z oponami i gdzie takie dostac ??

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 22 lut 2010, 00:20

Jestem na forum od wczoraj i nie zdążyłem się jeszcze zapoznać z tematem. Jeśli nie będzie to za daleko to myślę, że ogarnę temat i będzie można wypić <piwo> i pogadać :mrgreen:
Vorsprung Durch Technik

madmajster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: madmajster » 22 lut 2010, 00:26

BigDave pisze:Jestem na forum od wczoraj i nie zdążyłem się jeszcze zapoznać z tematem. Jeśli nie będzie to za daleko to myślę, że ogarnę temat i będzie można wypić <piwo> i pogadać :mrgreen:
to jeszcze się przywitaj w dziale ''powitania'' ;-)

...z Gdańska 3 godz. (220 km) ja np z KrK to chyba z pół dnia będę się toczył :lol:

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 22 lut 2010, 15:48

madmajster,
Przywitałem się już :mrgreen:
Zgodnie z regulaminem :mrgreen:
Z Krakowa faktycznie masz kawałek. Myślę, że wpadnę na te urodzinki jeśli nie będę miał akurat zjazdu na uczelni albo nie wyskoczy coś innego. Na razie nie mam jeszcze planu studiów :-/ Z tego co wyczytałem urodzinki są w maju, a mam plan jechać ze znajomymi na majówkę BMW do Torunia. Jeszcze zobaczę jak się poukłada.

Pozdrowionka

[ Dodano: 2010-02-22, 15:50 ]
Heh...a ta skóra na żywo nie rzuca się aż tak w oczy...na zdjęciach jakoś tak bardziej zielona wychodzi :mrgreen:
Vorsprung Durch Technik

The Rock

Post autor: The Rock » 22 lut 2010, 15:51

Fura wyjebana w kosmos felga kozacka wyglada miodzio głośniczki też konkret ja ma dwa magnaty 15" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BigDave pisze:Zapraszam również do obejrzenia filmiku o zimowym drifcie A6-stką ;)
Bardzo ładne drifty i ładnie wyglądają te lampy devil look jak sie jedzie <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja