Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

niedziala kontrolka silnika

Elektryka
ODPOWIEDZ
mariusz103
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

niedziala kontrolka silnika

Post autor: mariusz103 » 20 lut 2010, 14:15

witam moze mi ktos powiedziec jak sie wymienia zarowke z kontrolki silnika, bo niedawno mi padla i niewiem jak sie to wymienia i czy wogolwe to jest mmozliwe z gory dziekuje za pomon

mariusz103
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mariusz103 » 20 lut 2010, 22:36

powoli juuz niewiem ja to tu dzialĂśa uwas za kazdym razem jek zadam pytanie to mi go usowacie juz sam niewiem jak go mam napisac masakra!!!!

rmaslysz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rmaslysz » 03 cze 2010, 13:36

Witam, odświerzę temat, mianowicie niedawno nabyłem auto i od razu nie paliła mi się ta kontrolka (nie wiedząc czemu nie zwróciłem uwagi na to :-/ ) Wyjmowałem licznik, zlokalizowałem punkt w którym powninna być kontrolka, ale z tego co widzię, to odpowiedzialna jest dioda od tego. W związku z tym mam dwa pytania:
1) czy można przez VAGA "zablokować" tą kontrolkę, bo mam pełny FIS i tak się zastanawiam czy aby czasem nie da się zrobić tego jakoś tak, żeby błedy elektryki silnika wywalało na FISie
2) jeżeli nie da się, to jak zabrać się do tej diody, bo lekko odchylałem tarczę ale nie chcę zepsuć obrotomierza, czy jest sens samemu się zabierać do wymiany czy lepiej poszukać kogoś z dokładniejszą lutownicą (serwis GSM) czy jakoś tak? może ktoś już to przerabiał?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja