niedziala kontrolka silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
niedziala kontrolka silnika
witam moze mi ktos powiedziec jak sie wymienia zarowke z kontrolki silnika, bo niedawno mi padla i niewiem jak sie to wymienia i czy wogolwe to jest mmozliwe z gory dziekuje za pomon
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, odświerzę temat, mianowicie niedawno nabyłem auto i od razu nie paliła mi się ta kontrolka (nie wiedząc czemu nie zwróciłem uwagi na to
) Wyjmowałem licznik, zlokalizowałem punkt w którym powninna być kontrolka, ale z tego co widzię, to odpowiedzialna jest dioda od tego. W związku z tym mam dwa pytania:
1) czy można przez VAGA "zablokować" tą kontrolkę, bo mam pełny FIS i tak się zastanawiam czy aby czasem nie da się zrobić tego jakoś tak, żeby błedy elektryki silnika wywalało na FISie
2) jeżeli nie da się, to jak zabrać się do tej diody, bo lekko odchylałem tarczę ale nie chcę zepsuć obrotomierza, czy jest sens samemu się zabierać do wymiany czy lepiej poszukać kogoś z dokładniejszą lutownicą (serwis GSM) czy jakoś tak? może ktoś już to przerabiał?

1) czy można przez VAGA "zablokować" tą kontrolkę, bo mam pełny FIS i tak się zastanawiam czy aby czasem nie da się zrobić tego jakoś tak, żeby błedy elektryki silnika wywalało na FISie
2) jeżeli nie da się, to jak zabrać się do tej diody, bo lekko odchylałem tarczę ale nie chcę zepsuć obrotomierza, czy jest sens samemu się zabierać do wymiany czy lepiej poszukać kogoś z dokładniejszą lutownicą (serwis GSM) czy jakoś tak? może ktoś już to przerabiał?