9 dni temu kupiłem swoją wymarzoną Audi A6 2.5 TDI 180 KM w Quatrro. Po wymianie kompletnego rozrządu i oleju, filtra i uszczelek w automatycznej skrzyni biegów (łącznie 2400 PLN) miałem zamiar cieszyć się już moim nowym nabytkiem. Natomiast od 2 dni borykam się z nowym problemem i mam w związku z tym do Was drodzy forumowicze prośbę

Mianowicie problem jest taki, że czasami wyświetla mi się kontrolka ESP i blokuje mi możliwość dodawania gazu - tak jak w sytuacji kiedy wpada się w poślizg - a teraz dzieje się tak nawet jak stoję w miejscu na biegu PARKING.
I od 2 dni po otworzeniu maski silnika i poruszaniu kabelkami/stykami problem się naprawiał i można było jeździć. Potem znowu się to psuło samo i znowu ruszałem te kabelki i się naprawiało. A dzisiaj od rana już nie byłem w stanie naprawić tego problem w ten sposób i auto cały czas blokuje mi możliwość dodania gazu.
Wprawdzie mogę jeździć na pierwszym biegu (ok. 10 km/h), ale nie mogę dodać gazu (zwiększyć obrotów).
Tutaj jest link do zdjęć i filmu jak to wygląda: http://picasaweb.google.pl/ovb.mbs/ESPProblem
I mam takie pytanie, czy ktoś orientuje się może który z tych kabelków jest odpowiedzialny za ESP? Który kabelek w którym styku? Czy jest jakiś schemat rozmieszczenia tych wiązek?
dodam, że 2 kabelki były już naprawiane (z tego co zdążyłem zauważyć) - to widać na zdjęciach:
1) żółto-niebieski w białym styku (był uszkodzony - rozciąłem go i prowizorycznie złączyłem - ale to chyba nie ten kabelek)
2) żółto-czerwony w czerwonym styku (znajduje się na nim taka niebieska obwódka - to było robione przez kogoś wcześniej - nie mam pojęcia czy działa)
Bardzo bardzo proszę Was o pomoc, bo jestem w kropce strasznej...