[C5 2.8] stukanie zawór ??
[C5 2.8] stukanie zawór ??
Hej.Potrzebuje wyjasnienia pomocy.silnik 2.8 jezdze po miescie mam uszkodzony termostat bo temp caly czas 70 bez uzywania dmuchawy mam 90 .ale to nie o to mi chodzi.Jezdzac po miescie zauważyłem ze jak ruszam tak do 30km/h to mi cos stuka jak by zawór czy inna cholera na wolnych obrotach tez to słychać .Na postoju jak dodam gazu tak do 3 tys to cichnie na jakies 40 sekund i potem powraca ten odgłos olej w silniku sprawdzony poziom jest .czy to ten mechanizm od zmiennych faz rozrzadu tak hałasuje powoli? czy sie jakas szklanka nie napełnia bo sie juz skończyła?? Prosze o rade dziekuje i życze wesołych świąt...
<mikołaj>

Ostatnio zmieniony 19 gru 2009, 13:32 przez Patryś, łącznie zmieniany 1 raz.
to jest taki metaliczny delikatny klekot tak jak by jakas szklanka nie napełniała sie do konca olejem.Już wmawiam sobie ze to wina mojej jazdy z otwartym caly czas termostatem temp silnika 60/70 stopni i cos sie przez to spierdzieliło.Ale ostatnio jechalem z kumplem tez temp mial jakos nie za duzo i zasowalismy 100km/h i wszystko lux wiec mysle ze to raczej nie jest tego przyczyna